Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Agnieszka

Domyślnie Agnieszka

Witam wszystkich,
    Są to moje pierwsze zdjęcia, bardzo proszę o uwagi i porady, wiem że do ideału jeszcze dużo mi brakuje, ale chciałbym się uczyć i poprawiać popełniane błędy.

1.

2.

3.

Domyślnie

Może jednak ktoś ? Aż tak słabe, że nie ma co komentować ?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Domyślnie

kolory jakieś takie blade.. robione późnym popołudniem bez żadnego doświetlenia? obrabiałeś to? czy na żywca z puszki?
    2x D500 N10,5/2.8fisheye, S18-35/1.8art, S50-100/1.8art, 2xN622mkII, YN460II, RF602, fastpack250 & camrock..

Domyślnie

Na 1 zbyt dużo tła skoro to portret a nie krajobraz.Pani raczej z lewej być powinna.
    2 trudno odebrac jako portret takie albumowe jak dla mnie.
    Na 3 dużo przeszkadzajek.Ten kołek za prawym ramieniem strasznie odciąga wzrok o pierwszego planu.
    Całkiem fajnie technicznie jeśli chodzi o początek
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

popraw kadrowanie... nie rozumiem dlaczego tyle miejsca u góry i z lewej.

Domyślnie

Według mnie jest za ciemno. A szkoda. Na jedynce za szeroki kadr. Na dwójce kolor skory twarzy za pomarańczowy, ale to chyba wina fluidu/brązu. I brakuje jakiegoś mocnego kolorystycznie akcentu. Natomiast jestem ciekawa kolejnych zdjęć!
    Każdy się kiedyś uczył.
    ______
    Nikon D80

Domyślnie

Patrząc na 1. odnoszę wrażenie, że modelka ci uciekła a ty za późno wcisnąłeś spust...
    Nikon

Domyślnie

poczytaj jeszcze o ekspozycji oraz histogramie.Będziesz wiedział na etapie zrobienia zdjęcia czy jest odpowiednio naświetlone.Chyba że celowo np. 1 zdjęcie jest niedoświetlone 2ev.Kadrowanie również kuleje więc pracuj nad tym.

Domyślnie

Ale ciemnica. Chyba bez obróbki. No i przekadrować by się przydało.
    Marioo007 D90, D7100, N18-105, N 50-F/1,8G, N 35-F/1.8G, METZ 44, KILKA SZKIEŁ

Domyślnie

Trochę popracowałem nad obróbką, idę w dobrą stronę ?

4.
    5.

Uprawnienia umieszczania postów