Szukaj
No fajowo, a jak żeś je oświetlił? Wszystkie na raz fociłeś czy pojedynczo i wklejki?
wszystkie na raz, okta z mojej lewej + strip z mojej prawej.
tak, odbicia pod kątem są nienaturalne... niezależnie od położenia powierzchni odbijającej, odbicie szło by w kierunku takim jak modelki, czyli prosto w dół, nie pod skosemale siwiało główne bardzo ładne
![]()
grafik ze mnie faktycznie kiepski. Macie racje te odbicia sa moze i trochę tandetne. Musiałem cos dołożyć bo bez tego dziewczyny mi po prostu lewitowaly
. Teraz jak na to patrzę to mnie to wkurza
![]()
Nauczka dla wszystkich.
Jak dorabiacie cienie do postaci to potraktujcie je(cienie) gradientem.
Tak by przy osobach były mocne a dalej bladły.
niewiele to da bo odbicie to odbicie a nie lustrzana wklejka. nie wkleisz w odbicie czegos czego aparat nie widzial. dlatego 95% odbic w internetowych fotach razi sztucznoscia. najlatwiej sie przekonac fotografujac polkolista powierzchnie - nie da sie odbic tego co wewnatrz nie robiac temu zdjecia
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Z ciekawości - jaki rozmiar modyfikatorów? Ładnie poświecone, ja mam zawsze problem z doświetleniem nóg...
gradient tutaj był zastosowany - problemy tutaj są trzy
- po pierwsze tak jak napisał Sailor - przeważnie odbicie dorabiane na fotach wychodzi sztucznie i teraz juz o tym wiem
, po drugie jezeli juz to powinno byc prosto w dół a nie po skosie, a po trzecie ze mnie kiepski grafik -i trzecie powinno byc na pierwszym miejscu
okta 120 bez grida strip 120 x chyba 30 bez grida - nogi miałem dobrze doświetlone - ale pewnie dla tego ze czasza okty świeciła na wprost i dosyc nisko
Skontaktuj się z nami