Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Diamonds ;)

Domyślnie Diamonds ;)

wpadły do mnie do studia, a raczej przeleciały przez nie jak huragan - zrobiły, młyn i tyle je widziałem

1.

2.

3.

4.

Domyślnie

No fajowo, a jak żeś je oświetlił? Wszystkie na raz fociłeś czy pojedynczo i wklejki?

Domyślnie

wszystkie na raz, okta z mojej lewej + strip z mojej prawej.

Domyślnie

Odbicia na podłodze rażą sztucznością.

Domyślnie

tak, odbicia pod kątem są nienaturalne... niezależnie od położenia powierzchni odbijającej, odbicie szło by w kierunku takim jak modelki, czyli prosto w dół, nie pod skosem ale siwiało główne bardzo ładne

Domyślnie

grafik ze mnie faktycznie kiepski. Macie racje te odbicia sa moze i trochę tandetne. Musiałem cos dołożyć bo bez tego dziewczyny mi po prostu lewitowaly . Teraz jak na to patrzę to mnie to wkurza

Domyślnie

Nauczka dla wszystkich.
    Jak dorabiacie cienie do postaci to potraktujcie je(cienie) gradientem.
    Tak by przy osobach były mocne a dalej bladły.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hlynur Zobacz posta
    Nauczka dla wszystkich.
    Jak dorabiacie cienie do postaci to potraktujcie je(cienie) gradientem.
    Tak by przy osobach były mocne a dalej bladły.
    niewiele to da bo odbicie to odbicie a nie lustrzana wklejka. nie wkleisz w odbicie czegos czego aparat nie widzial. dlatego 95% odbic w internetowych fotach razi sztucznoscia. najlatwiej sie przekonac fotografujac polkolista powierzchnie - nie da sie odbic tego co wewnatrz nie robiac temu zdjecia
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Oszczędny w słowach Awatar JacKill
    Miasto
    Okolice Kielc

Domyślnie

Z ciekawości - jaki rozmiar modyfikatorów? Ładnie poświecone, ja mam zawsze problem z doświetleniem nóg...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hlynur Zobacz posta
    Nauczka dla wszystkich.
    Jak dorabiacie cienie do postaci to potraktujcie je(cienie) gradientem.....
    gradient tutaj był zastosowany - problemy tutaj są trzy - po pierwsze tak jak napisał Sailor - przeważnie odbicie dorabiane na fotach wychodzi sztucznie i teraz juz o tym wiem , po drugie jezeli juz to powinno byc prosto w dół a nie po skosie, a po trzecie ze mnie kiepski grafik -i trzecie powinno byc na pierwszym miejscu

Cytat Zamieszczone przez JacKill Zobacz posta
    Z ciekawości - jaki rozmiar modyfikatorów? Ładnie poświecone, ja mam zawsze problem z doświetleniem nóg...
    okta 120 bez grida strip 120 x chyba 30 bez grida - nogi miałem dobrze doświetlone - ale pewnie dla tego ze czasza okty świeciła na wprost i dosyc nisko

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów