Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    A ja bym to przekadrowal tak, zeby mleczna miec z lewej, a konstrukcje z prawej........
    w pionie trochę ryzykowna propozycja, bo mogłoby sie okazać ze za byłoby za blisko krawędzi kadru, natomiast sama zamiana miejsca "mlecznej" nie stanowi zadnego problemu

całosc dla mnie na plus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    (...) Jeśli na niebie masz Drogę Mleczną to na dole pewnie mleczarnia.
    Ładnie zrobione i fota cieszy oko. Pewnie w odpowiednim formacie wrażenie jest jeszcze lepsze.
    Na mleczarnię to trochę mała budowla, ale znalazłem info, że jest to mauzoleum postawione ku czci niejakiego George'a Hervey, który był irlandzkim porucznikiem.
    Nie ukrywam, że chętnie wrzucę ten kadr na papier .

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    (...)Mam wrażenie, że odszumianie było za mocne.
    Masz rację, troszkę przegiąłem, ale tutaj starałem się ten efekt trochę zniwelować, widocznie za słabo . Wydaje mi się, że jednak można z tym żyć i na druku aż tak źle nie będzie .

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Nic nie pisalem, bo czekalem kiedy ktos bedzie mial te same odczucia, dokladnie za mocno odszumione, poza tym bardzo ladna kompozycja i ciekawe zdjecie.
    No toś się Grzesiu doczekał . Wcale nie twierdzę, że jest dobrze i jak napisałem powyżej - tragedii aż takiej chyba nie ma .

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    A ja bym to przekadrowal tak, zeby mleczna miec z lewej, a konstrukcje z prawej, ale teraz tez mi sie podoba. Troszke mi przeszkadza jak sie swiatlo uklada na horyzoncie.
    Propozycja pewnie warta spróbowania, aczkolwiek starałem się o dokładnie taki układ samego mauzoleum. Każde przesunięcie w bok, powodowało chociażby zakrycie "okien", na których trochę mi zależało .

Dzięki serdeczne wszystkim za odwiedziny i pozostawiony ślad .
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Poświata z niebem jak i kadr idealne. Takie niebo to kawał świetnej roboty.

Domyślnie

zaiste fajnie i ta mgla na dole mieko przechodzi w niebo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hoobie Zobacz posta
    Masz rację, troszkę przegiąłem, ale tutaj starałem się ten efekt trochę zniwelować, widocznie za słabo . Wydaje mi się, że jednak można z tym żyć i na druku aż tak źle nie będzie .
    W druku bez odszumiania było by świetnie. W takiej formie jak teraz, nie wiem.
    Inaczej się odszumiania pod ekran a inaczej pod wydruk. Poza tym każdy widzi jakie były warunki.

Domyślnie

Super!!! Można sie gapić i gapić!
    A jeśliby ci zabrakło wszystkich drabin, to naucz się wspinać po własnej głowie.
    Fryderyk Nietzsche

Talking

Wybaczcie, że bezczelnie odkopuję wątek, ale to przesadzone odszumianie trochę faktycznie nie dawało mi spokoju,
    a że znalazłem wg mnie, ciekawego tutka do obróbki mleczarni, to zdecydowałem się podejść do tematu raz jeszcze .
    Zerknijcie i powiedzcie co myślicie - będę wdzięczny .

*** 2 ***

F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

wersja pierwsza byla lepiej obrobiona, droga mleczna byla ekstra, tylko zbyt plastikowe, tutak nie poszlo tak jak na jedybce, nie wiem co myslec, cos pomiedzy 1 a 2 bylo by idealnie

Domyślnie

Widzisz Grzesiu, drugie podejście to kompletnie inna droga obróbki, a porównując oba kadry, pierwsze wydaje się trochę takie bez wyrazu, mam na myśli niebo. Teraz jest trochę ostrzej, pytanie tylko czy dobrze się patrzy na to zdjęcie?
    Ale jak to mówią, eksperymentów nigdy za wiele. Człowiek cały czas się uczy, a szczególnie przy tego typu zdjęciach, bo nie codziennie można fotografować Drogę Mleczną.
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

Też mi się pierwsza wersja bardziej podobała, oczywiście poza odszumianiem.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów