Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonnatus Zobacz posta
    Woland - oczywiście mylę się wyczuwając personalną krucjatę wobec Autora wątku, prawda?
    ...więc jednak ubodły rzeczowe komentarze wobec Twoich zdjęć
    no ale tu przynajmniej piszesz odnosząc się do tematu, choć bez sensu, bo zdjęcie jest ok.
    jeśli ta modelka jest oszpecona, to jak nazwać to co Ty robisz???

co do kadru, to próbowałem przekadrować to zdjęcie w taki sposób, że przekręciłem fotę przeciwnie do wskazówek zegara, kolano i ramię niemal znika z kadru, a zdjęcie nabiera dynamiki, nie tracąc wiele z tajemniczości. mnie przekonuje.
    to nie krucjata, pierwszy raz widzę jakieś foto Autora, i szczerze po człowieku który nie tylko obraża foty ale wyskakuje z osobistymi przytykami do prawie wszystkich na forum, to spodziewałem czegoś naprawdę dobrego pomimo że nie w mojej estetyce. Odbierajcie sobie to jak chcecie i to że dla Ciebie jest ok to nie znaczy że wszelka inna krytyka jest bezsensu. Ale już kończę bo odbiegamy od tematu a nie chcę być jak sam Autor.

Domyślnie

...więc jednak ubodły rzeczowe komentarze wobec Twoich zdjęć
    Kolego, kpisz czy o drogę pytasz? Większość komentarzy na temat prac Wolanda jest tak rzeczowa jak Twój. W ogóle nie jest rzeczowa.

Czy to osobista krucjata Wolanda? Jeśli już tu mówić o krucjatach, to Woland jest jak oblegana przez sailora Jerozolima

Panie Piotrze - usta modelki na Pańskim zdjęciu wspaniałe! Świetnie pomalowane, soczyste, ten kolor przyciąga uwagę. Dla mnie rewelacja.
    Ostatnio edytowane przez blaise1973 ; 26-02-2014 o 17:01

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woland Zobacz posta
    chciał Pan oszpecić modelkę poprzez takie kadrowanie? to udało się
    tak Wolandzie.. chcialem oszpecic modelke. posiadanie kolana z reguly oszpeca ludzi.

w moim odczuciu foto bardziej przypomina wizje weekendowego pstrykacza który nie ma kogo
    to bierze żonkę, zarzuca jej szmatkę na oczy i myśli że jest mrok i tajemnica

oj bolaly uwagi bolaly, prawda?
    czas sie odegrac Wolandzie? .. nie krepuj sie .. przynajmniej w przeciwienstwie do swoich watkow starasz sie napisac cos konkretnego. z przyjemnoscia czytam.

jeśli ta modelka jest oszpecona, to jak nazwać to co Ty robisz???
    dobrze ze nie ja to napisalem.

co do kadru, to próbowałem przekadrować to zdjęcie w taki sposób, że przekręciłem fotę przeciwnie do wskazówek zegara, kolano i ramię niemal znika z kadru, a zdjęcie nabiera dynamiki, nie tracąc wiele z tajemniczości. mnie przekonuje.
    przyznaje - ciekawie. ale nie pasuje mi takie ulozenie pozostane przy swoim, glownie przez upor :P

to nie krucjata, pierwszy raz widzę jakieś foto Autora
    skoro w drugiej czesci zdania klamiesz w zywe oczy to pierwsza tez bym poddal w watpliwosc
    bo skoro zdarzylo ci sie wypowiadac w moich watkach to jak mogles nie widziec moich prac? to tak w kwestii wiarygodnosci twoich wypowiedzi

troche z piaskownicy ta twoja krytyka ale zapraszam czesciej, kazda opinia jest cenna, z kazdej wyciagam wnioski.

Cytat Zamieszczone przez blaise1973 Zobacz posta
    Jeśli już tu mówić o krucjatach, to Woland jest jak oblegana przez sailora Jerozolima
    tyko przypadkiem meczennika z Wolanda nie zrobcie... bo juz niewiele brakuje
    co zas do powyzszego - bo tylko mnie sie chce (a raczej chcialo) z nim dyskutowac. reszta szybko odpuscila, co jest jedynie slusznym rozwiazaniem
    Panie Piotrze - usta modelki na Pańskim zdjęciu wspaniałe! Świetnie pomalowane, soczyste, ten kolor przyciąga uwagę. Dla mnie rewelacja.
    dziekuje, przekaze.
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

proszę znaleźć jakieś inne foto Pana pod którym się wypowiedziałem... to jest pierwsze jakie zobaczyłem, proszę sobie nie dodawać.
    i oczywiście strasznie mnie boli Pańska rzeczowa krytyka i krytykując Pana zdjęcie chciałem aby było to oczywiste

też lubię wspominać podstawówkę

Domyślnie

proszę znaleźć jakieś inne foto Pana pod którym się wypowiedziałem... to jest pierwsze jakie zobaczyłem, proszę sobie nie dodawać.
    i oczywiście strasznie mnie boli Pańska rzeczowa krytyka i krytykując Pana zdjęcie chciałem aby było to oczywiste

też lubię wspominać podstawówkę
    Śmieszy mnie ta Wasza dyskusja, a już zwłaszcza zwracanie się per Pan. Trochę mi to przypomina sytuacje z pracy między ludźmi, którzy za sobą nie przepadają. Normalnie są ze sobą na "Ty" ale jak jest jakiś zgrzyt to z automatu przechodzą na "Pan".

A co do zdjęcia, to ciekawy portret. Fajnie oświetlony, tajemniczy i jak ktoś już wspomniał, modelka ma świetnie przygotowane usta.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Na początek to jakbyś mógł jeszcze raz opublikować to zdjęcie z zaszytym profilem sRGB a nie AdobeRGB.

Na razie zatytułowałabym to zdjęcie "dama w skarpecie" i naprawdę sądzę, że gdybyś Piotrze naciągnał jej na głowę rajstopy to przynajmniej mielibyśmy możliwość ze dwie/trzy strony deliberować o tym czy część nogawkową, której nie dało się naciągnąć na głowę rzucić na ramiona czy na plecy i kiedy jest czarowniej. Owszem - istoty naciągnięcia manszety (wydaje mi się, że to manszeta od pończoch samonośnych) na twarz modelki nie rozumiem.
    Jak podasz mi zdjęcie w używanej przeze mnie przestrzeni sRGB to wypowiem się na temat świecenia bo wstępnie mi się podoba choć nie jestem pewna co z cieni wynika z Twojego zamysłu a co z niezgodności profilów mojego komputera i zdjęcia.

Domyślnie

Ode mnie krótko:

- kolory super,
    - kadr OK,
    - na czubku głowy mały bałagan. Dla samej estetyki i spójności uporządkowałbym te włoski,
    - usta OK, ale dolna warga jednak dla mnie nieco za mocno "wyostrzona/spękana" i zaryzykuję twierdzenie, że to obróbka. Może się mylę, ale wygląda mi na dość wysuszoną (albo i nawet lekko oszronioną), za to góra jest zmysłowa i miękka.

I to tyle Pomysł i wykonanie kupuję.
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

Które zmysły? Chyba oczy. Pustka zmysłowa i chaos wizualny.
    red light, dark room...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów