Płatki śniegu smakowite![]()
Szukaj
Zależy od wymagań. Do prawie każdego da się podłączyć aparat via tubus okularu. Konieczne jest dorobienie przejściówki. Dla niektórych mikroskopów kiedyś były takie firmowe. Były nawet specjalne aparaty montowane bezpośrednio na okular (bez usuwania soczewki). Sam posługiwałem się takim Polaroidem. Jaka jest obecna sytuacja - nie wiem. Jakość zdjęć taka sobie. W nieco większych mikroskopach głowica ma specjalne wyjście na kamerę. Profesjonalne kamery nie mają własnej optyki (lub tylko 1 soczewkę) - korzystają ze szkieł mikroskopu. Sama kamera (bez wodotrysków) nie jest więc specjalnie droga. Najtańsze modele dające przyjemność pracy to ok 3 tys. Koszt mikroskopu to już inna bajka. Takie minimum pod mikrofotografię to 3 tys., rozwiązanie sensowne 8-10 tys. Padło pytanie o DF. Obiektywy do 20x - cena standardowa (1-2 tys.) ale już np. 100x >20 tys.
D90
Świetne zdjęcia !!! Bez dwóch zdań.
pozdr,
kris
PS. Czy oglądając te fotki, a zwłaszcza drugą część, tylko ja się przeniosłem do czasów szkoły podstawowej na lekcje biologii?
Ależ te kolory , bardzo ładnie - jak w innym swiecie
D800 / N 50 AF-S . 1,4 G / N 14-24 AF-S . 2,8 G / N 24-70 AF-S . 2,8 G / N 70-200 AF-S . 2,8 G VR II / N 105 AF-S . 2,8 G VR Micro / TC-17 EII / SB-800 /
Bardzo ciekawe. Z rad "artystycznych" to proponuję, żebyś czasami obrócił aparat (albo foto)... Widać super potencjał na ujęcia pionowe.
Ostatnio edytowane przez pardwadwa ; 30-03-2014 o 19:51
Ciekawe, bardzo ciekawe.
10 bajeczka jeżeli chodzi o kolory.
D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5
Skontaktuj się z nami