Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Reinebringen...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    ... Nie pogardziłbym i kadrem koncentrującym się tylko na części zabudowanej - teraz mam odrobinę mieszane uczucia - z prawej "się dzieje" na dole, z lewej ciemnawa ściana. Z drugiej strony z lewej pięknie świeci na niebie... Eh, mieć takie dylematy jak kadrować w takich miejscach
    No tak, dylematy to i ja miałem.
    Powyższa odsłona jak łatwo zauważyć jest panoramą. Składa się na nią 12 klatek. Cztery potrójne klapnięcia dla zachowania odpowiednich parametrów ekspozycji. Moim zamysłem w tym wypadku było pokazanie tego miejsca szeroko, przestrzennie. Tak więc panorama wydawała się tu odpowiednim rozwiązaniem .
    A z panoramicznymi kadrami to tak łatwo już nie jest, aby zbudować czystą i klarowną kompozycję. W każdym bądź razie starałem się najlepiej jak potrafiłem. Oczywiście poczyniłem także kadry przy zastosowaniu średnich ogniskowych, a i długa lufa znalazła swoje zatrudnienie .
    Co do ciemnej ściany, to nie bardzo się da cosik wykombinować. To jest zachód i w tym miejscu, o tej porze roku po prostu światła tam brak. A jak światła brak, to musi być ciemno .
    Rozwiązanie jednak znalazło się i to dosyć szybko. Noce o tej porze roku (lipiec) w północnej Norwegii trwają bardzo krótko. Także chwilkę poczekawszy i można było delektować się pięknym światłem wschodzącego słońca.
    Za czas jakiś pokażę odsłonę z tego miejsca poczynioną przy akompaniamencie porannego światła.

Chciałbym bardzo serdecznie podziękować Wszystkim za wizyty i pozostawienie komentarza .

KAMIL RULES !!!

Domyślnie

Dla mnie świetna robótka.
    Trzeba mieć nieco szczęścia by trafić w warunki pozwalające pstryknąć materiał na dobrą fotę, a tego akurat nie zabrakło. Zdjęcie cieszy oko, z pewnością wyróżnia się na tle innych poczynionych z tego - nie ma co się oszukiwać - oklepanego miejsca. Tym bardziej chylę czoła.
    Pięknie prezentuje się dodający przestrzeni i ginący w niej po prawej Vestfjord. Mogę jedynie powiedzieć, że jest on doskonałą miejscówką na rybki.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Pablook, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Tak właśnie podejrzewałem, że trochę kombinowania tam było, ale nie wiedziałem że aż tyle
    No cóż, czekam na zapowiedzianą następną odsłonę!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów