No tak, dylematy to i ja miałem.
Powyższa odsłona jak łatwo zauważyć jest panoramą. Składa się na nią 12 klatek. Cztery potrójne klapnięcia dla zachowania odpowiednich parametrów ekspozycji. Moim zamysłem w tym wypadku było pokazanie tego miejsca szeroko, przestrzennie. Tak więc panorama wydawała się tu odpowiednim rozwiązaniem.
A z panoramicznymi kadrami to tak łatwo już nie jest, aby zbudować czystą i klarowną kompozycję. W każdym bądź razie starałem się najlepiej jak potrafiłem. Oczywiście poczyniłem także kadry przy zastosowaniu średnich ogniskowych, a i długa lufa znalazła swoje zatrudnienie.
Co do ciemnej ściany, to nie bardzo się da cosik wykombinować. To jest zachód i w tym miejscu, o tej porze roku po prostu światła tam brak. A jak światła brak, to musi być ciemno.
Rozwiązanie jednak znalazło się i to dosyć szybko. Noce o tej porze roku (lipiec) w północnej Norwegii trwają bardzo krótko. Także chwilkę poczekawszy i można było delektować się pięknym światłem wschodzącego słońca.
Za czas jakiś pokażę odsłonę z tego miejsca poczynioną przy akompaniamencie porannego światła.
Chciałbym bardzo serdecznie podziękować Wszystkim za wizyty i pozostawienie komentarza.
KAMIL RULES !!!
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami