Szukaj
Ogólnie na początek jest dobrze
1.- trochę ostrości mi brakuje i przyciął bym z prawej strony, bo te gałązki strasznie przeszkadzają
2.- podoba mi się, chociaż wolał bym ciut ochłodzone kolory
3.- trochę mała go i łapka z przodu już nie jest ostra :/, po za tym jeszcze ciut za ostre światło
Ogólnie ćwicz, bo jesteś na dobrej drodze![]()
Nieco kadrowanie poprawic i bedzie niezle.
Mozna jeszcze popracowac nad swiatlem i ostroscia, ale to w pozniejszym czasie jak juz sie wprawy nabierze
pozdro
Dzięki nyny1 za wpis, będę ćwiczył.
Do przedstawionych wcześniej zdjęć dodaję ślicznotkę, którą spotkałem na grzybobraniu.
6.
2 bardzo fajna.
babyandsmile dzięki, a może jakieś podpowiedzi co do pozostałych, dodaję jeszcze jednego motylka i prośba o uwagi wszystkich odwiedzających
7.
1 - za dużo prawej. Pionowy, węższy kadr byłby idealny.
2 - całkiem OK. Fajniej byłoby bardziej "twarzowo". Faktycznie trzeba zdjąć trochę żółtej dominanty
3 - jak dla mnie za szeroko, ale to już zamysł autora, czy ma być minimalistycznie. Owad nie musi być cały w GO. Światło też może być.
4 i 5 - OK. Nie wiem, czy 5 nie jest poruszona (widać taką nieostrość na łuseczkach, na skrzydłach)
6 - fajne. Przeszkadza ciut ten badyl.
7 - Trudny temat. Słońce chyba zjarało górną stronę skrzydeł, kosztem obszarów w cieniach. Można kadrować bardziej wąsko.
9 świetna i taką "kupuję". Może delikatnie rozjaśnioną.
Na 8 rozumiem, że to ten liść, jako element kompozycji, wymusił takie kadrowanie. Jeśli tak, to zostawiłbym więcej dołu. Jeśli nie. To kadrowałbym klasycznie, czyli mniej prawej, więcej lewej, bo zwierzak ucieka z kadru.
Na 10 ciąłbym lewą, jak dla mnie za centralnie. Światełko, kolory OK. Głębia ostrości chyba zjechała ciut z oka pszczoły.
Skontaktuj się z nami