Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Spider rig czy flycam?

Co lepiej kupić, spider rig czy flycam? Filmy dynamiczne w większości, dużo chodzenia, biegania.

Domyślnie

Tymi urządzeniami uzyskasz inne efekty, więc pomyśl co chcesz osiągnąć i takie kup urządzenie. Osobiście używam obu więc wiem o czym pisze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Glidecam.
    To jest najlepsze rozwiązanie
    D5200 , D90 + Tamron 2,8 , sb-910 nikon , Nikon 35mm F1,8 , 85mm F1,8 , oraz Sony FX-1000 i akcesoria.

Domyślnie

glidecam CG60VS czy np. taki glidecam na pierwszy do nauki mi wystarczy? Nie potrzebuję nie wiadomo jakiej stabilizacji, jedynie chce troche wyeliminować efekt "z ręki". Co sądzicie?

Domyślnie

Niestety zwykle nie ma "nie wiadomo jakiej stabilizacji" tylko albo stabilizacja jest, albo nie ma. Tańsze sprzęty zwykle po prostu Cie wkurzą, bo niby lata, ale troche jednak buja, a to się nie da wyważyć dokładnie, a to za lekki na mój aparat z cięższym szkłem etc. Imo kupić raz i mieć coś co na pewno działa i spełnia swoją funkcje. Miałem flycama przez tydzień, takiego za 800zł - wtedy jeszcze nie wiedziałem z czym to się je i też myślałem, że taki na początek wystarczy. Poziom frustracji osiągnął stan alarmujący bardzo szybko i sprzedałem ten szit. Używam Glidecama HD2000 (albo pro) i to jest imo minumum w które warto wejść żeby móc spokojnie pracować ze stedi. Tego z linka nie znam, ale za tą cene nie sądze by to było cos dobrego.

Domyślnie

Kup raz a dobrze, Glidecam HD2000.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Oszczędny w słowach Awatar maksu81
    Miasto
    Radomyśl Wielki

Domyślnie

Czy wszystkie produkty FLYCAM'a ciężko się wyważa ?? Bo maja ich sporo, a niektóre to prawie wierne kopie np. glidecama.
    d700 + MB | D800 + MB | 16-28, 24-70, 35, 50, 85, 70-200 | 2x SB-900

Domyślnie

Wszystkie flycamy nie mają mozliwości regulacji łożyska w gimbalu i w tym jest problem. Trudno będzie znaleźć dobry egzemplarz skoro są produkowane masowo, a to że wyglądają jak glidecamy nie świadczy o tym, że są jak glidecamy
    D5200 , D90 + Tamron 2,8 , sb-910 nikon , Nikon 35mm F1,8 , 85mm F1,8 , oraz Sony FX-1000 i akcesoria.

Uprawnienia umieszczania postów