Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Talking Nowy, ostry kit Canon'a

Juz gdzies bylo ale nie wiem czy na tym forum - fota pochodzi z netu a znalazlem ja wlasnie na swoim dysku robiac porzadki

Nikt mnie nie rozumie ...

Domyślnie

Dla mnie to akurat nie jest śmieszne
    Mnie właśnie pomiaru światła ze szkłami bez CPU najbardziej brakuje w tańszych nikonach

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

puchbeary
    Gość

Domyślnie

To zestaw do macro i to podobno całkiem niezły. Mam gdzieś linka do stronki jak to zrobić.

Domyślnie

zazdrość i niewiedza .... ten industar to baaaardzo ostry obiektyw szczególnie udane makro.... zapewniam ze jest ostrzejszy i ma ładniejszą plastykę niż KAŻDY zoom z półki do 2000 pln ...

a w canonie , bez soczewek, z pomiarem światła i jak ktoś dokupi z potwierdzeniem ostrości .... łyso ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    To zestaw do macro i to podobno całkiem niezły. Mam gdzieś linka do stronki jak to zrobić.
    Fakt ! Przypomnialo mi sie w jakim kontekscie to widzialem - pamietam tez foty - byly calkiem fajne
    Nikt mnie nie rozumie ...

Domyślnie

Wygląda jak mój obiektyw od Smeny...

Domyślnie

Muszę przyznać, że canon'owcy się popisali, a ja niedoświadczony nawet nie wiedziałem, że posiadam dobry, tani obiektyw u siebie. Jak tylko uzbieram na dekielek postaram się coś takiego zmontować

Talking no i gotowe!

No i gotowe.
    Człowiek głowi sie jak zdobyć nowe szkiełko, a tu mial je w pudełku.
    Kolega pytał czy ktoś przystosował do Nikona. Nie jest to trudne. od przeczytrania wątku ( zejsciem do samochodu po klej i z odszukaniem szkielka ) około godziny czasu.
    Wnioski racjonalizatorskie. Skręcanie śrubami odpuściłem na rzecz kleju (wynika to z konstrukcji dekielka nikonowskiego) Zamiast wiercenia można otwór zrobić zaokraglonym dłutem szybciej i bezpieczniej. Zamiast miotać sie z wyjmowaniem gratów po migawce szparę zakleję klejem na ciepło bedzie łatwiejszy w utrzymaniu czystości.
    Jutro przetestuje szkielko w terenie. Wstepnie moge powiedzieć że jestem zadowolony.

Pozdrawiam Adas

Pierwsze wyjscie na pola udane polecam wszystkim pracy przy konstrukcji niewiele a wynik zadowalający.

Domyślnie

A tak trudno było zrobić zdjęcia podczas pracy? ...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów