Juz gdzies bylo ale nie wiem czy na tym forum - fota pochodzi z netu a znalazlem ja wlasnie na swoim dysku robiac porzadki
Szukaj
Juz gdzies bylo ale nie wiem czy na tym forum - fota pochodzi z netu a znalazlem ja wlasnie na swoim dysku robiac porzadki
Nikt mnie nie rozumie ...![]()
Dla mnie to akurat nie jest śmieszne
Mnie właśnie pomiaru światła ze szkłami bez CPU najbardziej brakuje w tańszych nikonach
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
To zestaw do macro i to podobno całkiem niezły. Mam gdzieś linka do stronki jak to zrobić.
zazdrość i niewiedza .... ten industar to baaaardzo ostry obiektyw szczególnie udane makro.... zapewniam ze jest ostrzejszy i ma ładniejszą plastykę niż KAŻDY zoom z półki do 2000 pln ...
a w canonie , bez soczewek, z pomiarem światła i jak ktoś dokupi z potwierdzeniem ostrości .... łyso ?
Muszę przyznać, że canon'owcy się popisali, a ja niedoświadczony nawet nie wiedziałem, że posiadam dobry, tani obiektyw u siebie. Jak tylko uzbieram na dekielek postaram się coś takiego zmontować![]()
No i gotowe.
Człowiek głowi sie jak zdobyć nowe szkiełko, a tu mial je w pudełku.
Kolega pytał czy ktoś przystosował do Nikona. Nie jest to trudne. od przeczytrania wątku ( zejsciem do samochodu po klej i z odszukaniem szkielka ) około godziny czasu.
Wnioski racjonalizatorskie. Skręcanie śrubami odpuściłem na rzecz kleju (wynika to z konstrukcji dekielka nikonowskiego) Zamiast wiercenia można otwór zrobić zaokraglonym dłutem szybciej i bezpieczniej. Zamiast miotać sie z wyjmowaniem gratów po migawce szparę zakleję klejem na ciepło bedzie łatwiejszy w utrzymaniu czystości.
Jutro przetestuje szkielko w terenie. Wstepnie moge powiedzieć że jestem zadowolony.
Pozdrawiam Adas
Pierwsze wyjscie na pola udane polecam wszystkim pracy przy konstrukcji niewiele a wynik zadowalający.
A tak trudno było zrobić zdjęcia podczas pracy? ...
Skontaktuj się z nami