Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Jaki plecak?

Domyślnie Jaki plecak?

Witam w kolejnym wątku
    Kompletując sprzęt foto przyszła pora na plecak. Zapoznając się z ofertą rynkową wytypowałem dwa:
    1. http://fripers.pl/product_info.php/i...m-GS-1007.html
    2. http://infoto.pl/torby-futeraly-plec...kong-z40-1726s
    Najbardziej zależało by mi na opiniach osób używających któregoś z nich. Używa ktoś? Oczywiście nie pogardzę opiniami innych osób które nie miały kontaktu z tymi plecakami a jedynie wyrażą swoje zdanie na podstawie zdjęć- w końcu mogą zwrócić uwagę na coś na co sam bym nie wpadł. Dziękuję z góry za odpowiedzi.

Ps. Rzuciłem okiem na regulamin aczkolwiek nie do końca mam pewność czy linki jakie podałem są dozwolone. Jeśli nie to proszę dać znać.

Domyślnie

Witam ja miesiac temu kupowalem plecak i po opisach podpowiedziach od znajomych wybralem plecak lowepro. Na twoim miejscu zastanowił bym się nad ta firmą. Naprawde solidne maja wykonanie i najwazniejsza rzecza jest komora na aparat od srodka dobry bajer przed kradzieżą. Warto sie zastanowić . Wlasnie wrocilem z nart i z plecaka jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam

Domyślnie

Wybór plecaka do bardzo ważna sprawa mz. Kupujesz zazwyczaj na lata i warto to sobie dobrze przemyśleć.
    Ile sprzętu będziesz nosił? Gdzie? Fajnie żeby miał mocowanie na statyw.
    Dobra sprawa to osobna komora na inne rzeczy (ubranie, żarcie itd.)
    Niektórzy potrzebują też kieszeń na laptopa.
    Przydatna opcja to pokrowiec przeciw deszczowy.
    Z firm, które ja mogę polecić to oczywiście Lowepro i Tamrac.
    Od lat używam lowepro Primus minimus. Ostatnio zrobił się trochę mały i wymieniłem go na większą wersję czyli Primus.
    Ta seria jest świetna. Sporo miejsca na sprzęt. Bardzo dużo miejsca na inne szpargały. Dobre, centralne mocowanie na statyw. Jest pokrowiec. Dostęp do sprzętu od strony pleców co jest bezpieczne i wygodne kiedy np. kładziesz plecak na ziemi.
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

A ja polecam Tamrac Expedition. Poprzednio miałem rozmiar 4x a w ubiegłymi miesiącu wymieniłem na 6x. Plecak rewelacyjny nie do zajechania. Poprzedni czyli 4x miałem przez jakieś 7 lat i wygląda jak nowy (pomimo, że był intensywnie użytkowany). Jak znajdzie nowego nabywcę to pewnie jeszcze przez naście lat będzie go spoko użytkował. Pamiętaj tylko o jednym, zawsze kupuj większy rozmiar bo plecak kupujesz na lata a zawsze dokupisz trochę obiektywów. Ja tak miałem, wydawał o mi się, że 4x miał do końca życia

Domyślnie

Wtrącę się troszkę, może autorowi wątki też się przyda ta wiedza.
    Poszukuję plecak na wyjazdy w góry, taki aby miał małą komorę foto (DSLR+obiektyw i akcesoria) oraz zdecydowanie większą komorę turystyczną na ubranie, żywność etc. Przechodziłem plecaki Lowepro typu Fastpack 200/250, Orion Tracker, Kata etc. We wszystkich tych plecakach komora turystyczna jest dla mnie zdecydowanie za mała.
    Może coś zaproponujecie.

Przy okazji napiszę do autora wątku aby zdecydowanie pomyślał o bardziej markowych produktach, niż te które podał w linkach. Są one marnej jakości. Osobiście polecam Lowepro.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

Stachu,
    szukałem czegoś podobnego i wychodzi na to, że takich plecaków jest niewiele. Jest np. ø f-stop z plecakami górskimi w różnych rozmiarach, z wymiennymi wkładami na sprzęt foto - różnej wielkości. Nie jest zbyt tani, ale polecany i na forum.

Domyślnie

Ja używam od roku Lowepro 400AW http://store.lowepro.com/backpacks/flipside-400-aw, żadnych widocznych śladów użytkowania. Sprzęt mieści się cały + statyw na wierzchu, kurtka przeciwdeszczowa , jakaś butelka w kieszeniach bocznych. Z pewnością nie jest to plecak na dłuższą wyprawę. Zaletą jest otwieranie z tyłu, daje komfort przy chodzeniu w tłumie, wygodne rozmieszczanie komór. Osłona przeciwdeszczowa raz się przydała i sprawdziła. Myślę nad ewentualną zmianą na 500Aw, bo jednak czasem jakąś bluzę(czy np 3 bluzy) trzeba włożyć i wtedy trochę mało miejsca. Na szybkie, krótkie wypady idealne.
    już FX : )

Domyślnie

A ja polecam Benro B400N, pojemny, z łatwymi szybkimi dostępami, grube ścianki w pełni konfigurowalny i ma przestrzeń 1/3 turystyczną. Żaden LowePro tego nie miał. Polecam.
    Ostatnio edytowane przez moshica ; 27-01-2014 o 10:01
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Z mojej strony temat do zamknięcia. Jako, że plecak ma służyć przede wszystkim do wypraw po górach, zdecydowałem się na typowo turtstyczny plecak. Jedyne co będę miał przy sobie ze sprzętu foto na takich wyprawach to body, maksymalnie dwa szkła i statyw, z tego aparat w większości będzie w ręku. Także dziękuję za wszelkie zainteresowanie tematem.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów