Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Atlantycko

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Troche hdrowym cukrem wali od trawy na froncie (wg mnie slaba ta obrobkowa droga coscie se <wyspiarze> ja obrali ostatnio ). Reszta git!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Troche hdrowym cukrem wali od trawy na froncie (wg mnie slaba ta obrobkowa droga coscie se <wyspiarze> ja obrali ostatnio ). Reszta git!
    Tak jak Ciebie lubie tak sie nie zgodze, kazdy ma swoj gust i ja tu HDRa za grosz nie widze, tym bardziej, ze to z jednej klatki i w 99% wolane w ACR....

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

A co ma lubienie do zgadzania sie? Ja tez Cie lubie ale to info dla nas, a nie parametr przy komentowaniu zdjec

Po prostu mi sie trawa na pierwszym planie (a raczej obrobka tej trawy) srednio podoba i tyle

Domyślnie

Dobra nie ma co dyskutowac, tej trawy ruszac nei musialem a o jej kolorze w IE dyskutowac nie bede, warto do takiej wypowiedzi dodac MZ i po sprawie, pozdrawiam serdecznie "curry jadka"

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Toc napisalem 'wg mnie'... oj Greg... Lobuzie Ty i z tym curry to do Indii, a nie do mnie

Domyślnie

Kadr bajera, kolorystycznie trawa git, cała reszta bardzo stonowana, co też pasuje na tej fotografii. Jeśli chodzi o obróbkę to te nowe matryce bardzo łatwo podciągnąć aby wyglądały jak grafiki 2D - 3D. Nie wiem, czy to zaleta, czy wada, ale żyletki to są na 100%. Pytanie - jakiego ISO starasz się nie przekraczać w tej puszce jeśli chodzi o krajobraz?
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Nie mogles widziec, mylisz miejsca, Hoobie ma podobna miejscowke, ale to nie ta...to jeszcze poprawie latem
    być może pomyliłem, wydawało mi się że Hubert ma takie ujęcie z tego miejsca

odnośnie trawy na klifach, oj namordowałem się ja na swoich fotach żeby to wyglądało naturalnie, i nie jestem do końca pewien czy sobie poradziłem. Przy lekkim podciągnięciu koloru staje się energetyczna, a nieraz zdjęcie wymaga kolorku
    Ostatnio edytowane przez harb ; 17-01-2014 o 11:41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez geralttt Zobacz posta
    Pytanie - jakiego ISO starasz się nie przekraczać w tej puszce jeśli chodzi o krajobraz?
    W krajobrazie ISO 100, czyli najmniejsze nominalne, fotografia "codzienna", albo reporterka, czy nawet sport to juz szeroko od ISO 100-3200, wyzsze ISO jest znosne na drukach taki odpowiednik ISO 800 z D90, ale wole jednak jak nie szumi za duzo.

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    być może pomyliłem, wydawało mi się że Hubert ma takie ujęcie z tego miejsca
    Tak, Janusz to bylo 5 km dalej, "Blasket Ferry"

Domyślnie

Bardzo fajna fotka
    Można by też dobre BW z tego zrobić

Domyślnie

Bardzo udana fotka... pozostaje teraz poczekać na odsłonę z łódkami
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów