Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Fototechnikum

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Fotografia jest działem grafiki, czyli zdaje się nadal chcesz.
    To, co widzisz, nie jest tym co widzisz.

Domyślnie

Wybierz LO.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KAWON Zobacz posta
    Wybierz LO.
    I nie miej żadnego zawodu. Choć z tego co (a raczej jak) piszesz, wydajesz się być osobą rozsądną.
    Pursue happiness with diligence

Oszczędny w słowach Awatar Gimbus
    Miasto
    Jastrzębie-Zdrój

Domyślnie

Zdecydowanie wybiorę technikum. Jeżeli nie fototechnikum to mechatronika.
    N D90 + N18-105 + T90 2.8 / C 400D / 12XP + TTL + Beroflex 35 2.8 + Pentacon 50 1.8 + Beroflex 135 2.8 + Jupiter-M21 + Nisisin 26-T / Lubitel 166B / Polaroid 600

Miasto
    Jastrzębie-Zdrój

Domyślnie

"W takim razie chciałem zanim chciałem" ~Kacper
    Ostatnio edytowane przez Gimbus ; 14-01-2014 o 19:57
    N D90 + N18-105 + T90 2.8 / C 400D / 12XP + TTL + Beroflex 35 2.8 + Pentacon 50 1.8 + Beroflex 135 2.8 + Jupiter-M21 + Nisisin 26-T / Lubitel 166B / Polaroid 600

Domyślnie

Jak będziesz miał wideo to nawet tysiak za ślub
    Pursue happiness with diligence

Miasto
    Jastrzębie-Zdrój

Domyślnie

Tysiak za ślub? Z tego co wiem fotografia ślubna jest bardziej dochodowa. Ale śluby są tylko w sezonie.(tym na śluby nie wiem jak to ująć)

Domyślnie

Na śluby nie licz, bo się przeliczysz, chyba, że bedziesz wyjątkowo dobry i uparty. Wspomniales o mechatronice - to jest bardzo przyszłościowy zawód.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Na śluby nie licz, bo się przeliczysz, chyba, że bedziesz wyjątkowo dobry i uparty. Wspomniales o mechatronice - to jest bardzo przyszłościowy zawód.
    Byłbym ostrożny, znam dwie osoby po tym kierunku, jedna z nich pracuje przy zamówieniach publicznych w administracji samorządowej, bo nie znalazła sensownego etatu i również wiązało się to z wynagrodzeniem.
    Zakładanie że to dobry kierunek jest złe, jak również zakładanie że ukończona szkoła / wyuczony zawód da satysfakcjonującą, płatną pracę również jest złe. Jak większość napisała ciężka praca przybliża do sukcesu, czasem jest jednak tak że coś zależy od nas ale często na to nie mamy wpływu i pomimo chęci, wiedzy nie osiągamy sukcesu
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Nabijacie się, a chłopak gada rozsądnie. Wiem, wiem, forum.
    Zawody okołoartystyczne mają to do siebie, że nie liczy się papierek i ukończone szkoły, tylko to, co się sobą reprezentuje. Szkoły mają tylko ten sens, że wchodzi się w konkretne środowisko - czasem to zaleta, czasem wada. Chociaż dla młodego człowieka może to brzmieć zniechęcająco, to rzeczywiście liczy się plan B - dobrze wyuczony zawód, który pozwoli utrzymać się, jeśli plany kariery nie wypalą. To chimeryczny rynek, trudny do przewidzenia/zaplanowania. Fotografii można nauczyć się robiąc zdjęcia i patrząc. Internet daje możliwości "zobaczenia wszystkiego" - nawet to forum jest prawdziwą kopalnią wiedzy, trzeba tylko się postarać.
    Osobiście uważam, że możesz spokojnie odpuścić sobie na tym etapie nauki profilowanie "artystyczne" - to ma ewentualny sens dopiero przy wyższej uczelni, chociaż też w tej kwestii jestem sceptyczny. Rozwijaj pasję, tworząc "zdroworozsądkowe" zaplecze.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 16-01-2014 o 11:54 Powód: pis.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów