Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    Intersuje mnie czy w sony jest taki d300s ale z matrycą z d7100, z zachowaniem ostrości i funcjonalnosci z d300s, oczywiscie umownie.
    Nie ma. W Sony jest taki D7100 z matrycą z D7100... tylko z celofanem przed matrycą, co powoduje utratę ok 25% światła, a tym samym wyższy poziom szumów.

AF - w A77 jest dość dobry. Z racji, że działa ciągle, nie ma ruchomego lustra i jest inny algorytm działania, to jest trochę szybszy, ale czy pewniejszy niż w D300s nie wiem, nie miałem możliwości sprawdzić A77 pod tym względem.
    Pewne jest, że ma trochę mniejszą czułość i przy słabym świetle bywają problemy z szybkością.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Zamiana sony na nikona to zmiana koncepcji fotografowania. A77 jest tożsama z d7000, ale bardzo się jednak różni. Kilka rzeczy odróżnia sony od reszty, np. elektroniczny wizjer z pełną informacją, poziomica w wizjerze, peaking, czyli rysowanie kontrastów wspomagające ostrzenie. Af w a77 łyka na głowe reszte rozwiązań, nawet z wyższych nikonów, szybkość ostrzenia w obiektywach ssm jest również wyższa.

———————& mdash;——————&m dash;———
    Nie wszystko jest takim jakim sie wydaje.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suvee Zobacz posta
    Af w a77 łyka na głowe reszte rozwiązań, nawet z wyższych nikonów
    Prove it.

Domyślnie

To chyba bez sensu by ten wątek zamienić w starcie Nikona z Sony, bo dojdziemy w to samo miejsce jak w starciu Nikona z Canonem. Po drugie starcie powinno dotyczyć Nikona z Sony/Konica-Minolta.

Myślę, że pytający powinien sprecyzować czego szuka w Sony, albo co go skłoniło do porzucenia Nikona. Może to czego szuka wcale się nie znajduje tam gdzie myśli. My tu będziemy dywagować jakim świetnym aparatem sony jest, a on potrzebuje Pentaxa.
    D80 + Sigma 17-70/2.8-4.5 + SB-700 | http://www.flickr.com/photos/anghan/

Domyślnie

półprzepuszczalne lustro powoduje utratę na poziomie 2/3EV więc 25% to ciężko nazwać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    półprzepuszczalne lustro powoduje utratę na poziomie 2/3EV więc 25% to ciężko nazwać.
    Nie 2/3 EV, a 1/3 EV
    Powiem tak - każde rozwiązanie ma swoje wady i zalety. EVF będzie większy od wizjera optycznego w innych aps-c, będzie się na nim dużo lepiej ostrzyło manualnie, będzie miał możliwość wyświetlenia wykonanego zdjęcia, poziomicy, histogrmu, itp. ; ale niektórym nie odpowiada obraz a także to, że będzie miał minimalne opóźnienie i gdy będzie ciemniej zacznie smużyć...

Według mnie EVF jest lepszy od OVF gdy jest bardzo jasno, później gdy jest coraz ciemniej zaczyna wychodzić na prowadzenie OVF (gdy jeszcze coś na nim widać, a w EVF zaczyna pojawiać się smużenie i szum), a potem znowu wysuwa się na prowadzenie EVF (gdy w optycznym nic nie widać, a w elektronicznym mimo szumu i smużenia coś widać ).
    Dla mnie najważniejszą zaletą było np. 10 kl/s z AF i stabilizacja w korpusie a także kilka szkiełek, które miałem na ten bagnet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dhawk95 Zobacz posta
    Nie 2/3 EV, a 1/3 EV
    No to już od badającego zależy ;]
    w każdym razie 1/3 a nawet 2/3 nawet jedna działka to umówmy się strata niewielka w amatorskiej puszce.

Domyślnie

w każdym razie 1/3 a nawet 2/3 nawet jedna działka to umówmy się strata niewielka w amatorskiej puszce.
    zgadzam się, choć nie jestem pewien czy a77 można nazwać amatorską

Domyślnie

No to już od badającego zależy ;]
    Mimo straty na celofanie dostajesz stabilizację w body która daje ok. 2EV (acz nie pamiętam czy nie twierdzili że nawet więcej) więc jesteś wciąż do przodu:P

Domyślnie

na upartego.... 2/3 --> 23/ --> 25/ --> 25%
    Völkchlor

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów