Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie W jesiennych barwach

Z wypadu na Roztocze.
    Z miłą chęcią przeczytam Wasze opinie.
    Dziękuje i pozdrawiam.

Nikon D90

Domyślnie

o kurcze, ale paleta barw,
    niezły zestaw kolorystyczny

Troszkę bym przyciemnił niebo, i trochę więcej niż troszkę trawe
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 03-12-2013 o 19:55
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Ogólne wrażenie prześwietlenia, czy inaczej nadmiaru światła. A już dół bardzo przepalony. Można jeszcze próbować ratować tę fotę obróbką.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Masakryczna obróbka. Przeostrzone, kolory w kosmos itd.

Domyślnie

Przerażająco "oczojebne" kolorki, w dodatku selektywnie tylko w czerwieni. Do tego płaskie światło. Jestem na nie.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Dziękuje za Wasze komentarze.
    Podszedłem jeszcze raz do tematu.
    Ciekawy jestem waszej opinii.

Nikon D90

Domyślnie

Zdjąłeś chyba tylko kontrastu, co "zgasiło" zdjęcie. Nie wiem czy tu obróbka pomoże, bo imho problem może leżeć w selektywności obiektywu. Widać to zwłaszcza na tym ostatnim (czerwonym) drzewku po prawej.
    sprzęt: fotografuję sercem

Domyślnie

Prawdę mówiąc prawie wyzerowałem do ustawień, jakie były pierwotnie w pliku nef. Minimalnie, z naciskiem na min, wyciągnięty jest kontrast i nasycenie. Pozostałe parametry z puszki, przed wykonaniem zdjęcia ustawiony był WB. Drzewo po prawej miało takie barwy. Też kiedyś myślałem, że ludzie kombinują z tymi barwami, ale faktycznie tak wyglądają liście dzikiej czereśni.
    Nikon D90

Domyślnie

lukatom - napiszę ci b. szczerze - tu nie chodzi o przesycone kolory, oczojebność, problemy z obiektywem, prześwietlenia, czy nawet przeostrzenia moim zdaniem.
    Problem tkwi bazowo w kadrze i ukazaniu klimatu fotografii. Świetnie funkcjonują zdjęcia w necie ze wszelkimi 'mankamentami' wyżej wymienionymi i jest ich cała masa pod warunkiem określonej wizji, kadru, kompozycji, czasu i miejsca.
    Zacząłbym od znalezienia przyciągającego wzrok elementu, następnie znalezienia najlepszego z możliwych (wg. ciebie) kadrów i kompozycji. Później pora, później obróbka. Zaczynasz dopiero? To dobrze - nie gnaj na siłę, bądź konsekwentny i selektywny, a szybko wyraz obrazów prezentowanych przez ciebie się zmieni in plus.

Pozdr.
    D90 + NIKKOR + SIGMA + TOKINA + FILTRY + STATYW + PILOT/WĘŻYK + KOMP + PROGRAMY + SAMOZAPARCIE

Uprawnienia umieszczania postów