Szukaj
z racji, że jestem amatorem w takiej dziedzinie, mam do Ciebie jedno pytanie:
Jak udało Ci się zamrozić wiatraki, skoro widać gwiazdę poruszoną?
Ostatnio edytowane przez bajcy ; 18-11-2013 o 23:43
Ja bym raczej poustawiał "towarzystwo" do pionu, ale to ja. Ogólnie przyjemnie jest.
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
I tak już trochę podprostowałem w PS-ie za pomocą funkcji korekta obiektywu, jak próbowałem całkiem wyprostować to się obraz deformował znacznie a konkretnie łopaty pierwszego z prawej wiatraka. Tak przy okazji pytanie, czym najlepiej prostować kadry robione szerokokątnym obiektywem ? Czy w PS-ie, a może jest jakiś program do tego ?
O tym prostowaniu trzeba pomyśleć zawczasu i przed klapnięciem lustra i sporządzić kadr odpowiednio duży, aby zapewnił później nawet cząściową utratę jego powierzchni.
W PS można to elegancko zrobić, a "historyczny" tutek bombla powinien zaradzić
Zdjęcie sympatyczne, w ładnych kolorach, a chmury podkreślają dodatkowo kierunki wiatrów w tej okolicy![]()
NIKON
Ja osobiście robię tak... Edycja-Przekształć-Pochyl, jak "towarzystwo" z boku powygina sie za bardzo w stosunku do głównego to maska i pędzelekTak na szybko KLIK
Również jestem ciekaw jak to można robić dokładniej![]()
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
po raz kolejny wracam i nie opuszcza mnie wrażenie futurystycznego klimatu, taki lekki unreal
bardzo fajnie się na to patrzy, podoba mi się kontrast pomiędzy niebem i nieruchomymi wiatrakami.
chętnie bym se na tapetę dał, jeśli można
pozdr.
Skontaktuj się z nami