Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Milky Way

Domyślnie Milky Way

Milky Way

Ps: dawno mnie tu nie było więc witam się z wszystkimi jest to moje pierwsz zmaganie się z nocnym niebem są tu 2 ekspozycje na niebo i na chatę a więc body d800 ale szkiełko jeszcze z dx-a jest plan na zakupienie nikona 16 -35 i tu nasuwa się pytanie czy f4 nie jest za ciemno na gwiazdy czy zainwestować w coś jasniejszego?

pozdrawiam i zapraszam do golądania

Domyślnie

Bardzo mi sie podoba, ale góra troche nieostra. Kup 14-24 albo Tokine 16-28 tylko, że gorzej z filtrami Czym świeciłeś na domek i trawę ? Światła auta ?
    Lee Filters, Manfrotto 337, Velbon CF-630, Benro B-2, Benro PC-1

Domyślnie

Masz z 16-35 http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=238148
    Nowe puszki maja tak wysokie znosne ISO, ze spokojnie wystarczy...
    Podloga super, ale niebo slabo, DX nie DX, wysokie ISO i do dziela.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Masz z 16-35 http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=238148
    Nowe puszki maja tak wysokie znosne ISO, ze spokojnie wystarczy...
    Podloga super, ale niebo slabo, DX nie DX, wysokie ISO i do dziela.
    oj grzesu no nie wiem robiłem test z moim 10 24 i na takich samych ustawieniach z 16 35 więc dx jest do dx-a nie oszukujmy się jakość tam jest bardzo nie wybaczalna zwłaszcza na brzegach wszystko się sypie winietka około 2 av kontrast jak go ktoś wazelinką posmarował apropo ty zdaje sie że nabyłeś 16 35 i jeżeli to jest z tego to nie mam więcej wątpliwości

dzięki za odpowiedź

Cytat Zamieszczone przez MartinGrey Zobacz posta
    Bardzo mi sie podoba, ale góra troche nieostra. Kup 14-24 albo Tokine 16-28 tylko, że gorzej z filtrami Czym świeciłeś na domek i trawę ? Światła auta ?
    były plany na 14 24 ale ta soczewka to mi kolana łamie a lubię jakiś spawacz założyć więc... domek doświetlany z auta pozycyjne światełka do tego 2 lampki w środku domku z zielonym filtrem i ognisko w kominku
    Ostatnio edytowane przez FHR ; 11-11-2013 o 10:55 Powód: łączenie postów

Domyślnie

Super fajnie. Tylko ramka za bardzo się rozpycha
    Pozdrawiam
    sTn82

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stn82 Zobacz posta
    Super fajnie. Tylko ramka za bardzo się rozpycha
    ah te wasze czepianie się ramek daj cie im spokuj patrzcie na zawartość a karzdy niech prezentuje jak lubi

Pozdrawiam i dzięki

Domyślnie

Bardzo mi się podoba ten Milky Way na dodatek okraszony ramką, no i ten dymek z komina Jak dla mnie rewelka.
    D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemek29 Zobacz posta
    apropo ty zdaje sie że nabyłeś 16 35 i jeżeli to jest z tego to nie mam więcej wątpliwości
    Tak mam to szklo, moze wybierasz sie na dolne urokliwe widoki tej krainy to bedzie okazja sie spotkac i zapiac szklo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tak mam to szklo, moze wybierasz sie na dolne urokliwe widoki tej krainy to bedzie okazja sie spotkac i zapiac szklo
    kiedyś się wybiore na pewno i pewnie dowiesz się pierwszy o moim przyjeździe może po zimie kilka dni temu wystawiłem aukcie na starego, kochanego nikkora to podejżewam że będę miał za kilka tygodni i jak już mówiłem że już go testowałem na pokazach w calumet 2 tygodnie temu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez przemek29 Zobacz posta
    jest plan na zakupienie nikona 16 -35 i tu nasuwa się pytanie czy f4 nie jest za ciemno na gwiazdy czy zainwestować w coś jasniejszego?
    jeśli chodzi ci po głowie szkło pod takie zabawy nocne to zdecydowanie 14 od Sama,no chyba że już masz
    mam 16-35 ale C i od dłuższego czasu leży w torbie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów