Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Wakacyjny slajdzik...?

Pytanko dotyczące slajdzikow na wakacje... Cyfra, cyfra ale dobry slajdzik trzeba naświetlić...

Czego uzywacie?? Szczególnie ciekawy jestem fotografowania na południu europy - jak utrwalic najlepiej ten lazur morza, kolory zieleni i domkow

Mam kilka Velvii 50, jakas Provie 100 i RSXa 50, kilka Kodakow Elite Chrome Extra Colour do "masowki"...

Jakies sugestie? Propozycje? Jakie macie zdanie o RSX 50? Jestem ciekawy czy się jakas dyskusja się rozwinie czy tylko matrycki, Rawy isample...

Pzdr
    Spinner
    Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

RSX50 b. przyjemny slajd, wieksze ziarno niz Velvia 50, mniejsze wysycenie kolorow ale b. ciekawa propozycja. Z RSXow to jeszcze 100 jest godna polecenia, a od 200 to trzymaj sie z daleka.

Na RSXie 50 robilem jesienne Tatry, ladnie wysyca zolcie i czerwienie, z polarem wychodza miodne zdjecia.

Z tego co masz to idealny zestaw slajdowy mozna zrobic. Wzialbym Velvie 50, Provie 100, RSX 50 i moze jedna Provie 400.

Domyślnie

Ja bym jeszcze dorzucił Kodaka VS do takich żółciutkich cieplutkich zdjeć z lekko fiołkowym niebem, jako alternatywe dla chłodnej błekitno-wściekłozielonej Velvii...

Domyślnie

Skoro juz nikt nic nie wie lub nie chce powiedziec o slajdach to moze ktos cos powie na jakich materialach robia fotografowie NG Tak mnie to zastanawia jak sie przygladam ich fotkom... Nasycenie, kolory, ziarno - dosc specyficzne IMHO... Moze to kwestia pozniejszej obrobki juz w wydawnictwie??

Pzdr
    Spinner
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

Velvia 50 i to czesto niedoswietlona celowo o 0.3EV.
    Czesto tez idzie Provia 400 w ruch, nawet forsowana do 3200.

Domyślnie

A czy szary czlowiek moze w labie wywolac forsowany slajd??
    SPINNERSTRAPS

Domyślnie

W dobrym labie tak, w punkcie gdzie tylko zbieraja to nie bardzo.

Uprawnienia umieszczania postów