Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pod kątem

Domyślnie Pod kątem

Cześć, czy takie "kąty" mają dziś rację bytu?
    1.
    Chcąc zachować pewną linearność nawiązałem (podczas kadrowania) do "linii" biegnącej nad drzwiami Kościoła.
    2.
    Musiałem gdzieś wleźć...ale nie powiem gdzie

PS. Wyżej zapodane to wersje robocze.
    Ostatnio edytowane przez popi ; 20-10-2013 o 22:22
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

nie wiem czy jest sens w jedynce na siłę dowiązywać krawędziamy do lini prostych budynku. Zrobiłeś krzywo więc co teraz nie zadziałasz to gdzieś krzywo będzie. Olałbym to. Masz dobre foto - przyczajeni goście z tubami robią tu też robotę. Zrób kolorki ładne i będzie gites.
    Co do numeru 2 to nie wiem. Chyba pominąłbym je w jakiejś grubtowniejszej obróbce i dorzucił po prostu na CD jako jedno z xxx zdjęć które oddajesz PM.

Domyślnie

Nr 1. Przechylać jak najbardziej, przy czym ciekawszy byłby przechył w drugą stronę, bo ukazałby tych dwóch harcowników.
    Nr 2. Szkoda, że pani nie spojrzała delikatnie w górę i nie ma większej głębi ostrości.
    Nie wiem, co napisać.

Domyślnie

ad.1. Mam też nieprzechylone (i szersze kadry) zastanawiałem się tylko czy takie mogłoby być; jak piszecie, świadkowie odwalili kawał dobrej roboty a za PM udało się złapać Rodziców Młodej. Co do równania do linii faktycznie racja, nie ma sensu.
    ad.2. Też mi to dziś przyszło do głowy żeby Młoda spojrzała np.najpierw na pierścionek zaręczynowy (ostrość na pierścionek) a później w górę (wtedy większa głębia byłaby faktycznie wskazana); ale okazja była i się zmyła, pospieszyłem się za bardzo (no i nos mi tak jakoś wyszedł przed szereg).

Dzięki chłopaki

PS. Muszę przyznać, że 28/1.8 bardzo fajnie "gada" z d700.

Domyślnie

To może jeszcze jedno:

Co sądzicie?

Domyślnie

2 i 3 mi się podobają. 3 bardziej. 1-kę bym Młodym oddał, ale tu nie prezentował.

Domyślnie

Dzięki, w 1 chodziło o kąt ale odpowiedź już uzyskałem
    Pzdr, P

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Dwójeczka bardzo milusia, podoba się. Jedynka miała być klasyka zdjęcia PRO, takiego jak lubię, ale ciut się położyło, niemniej dla mnie jak najbardziej do przyjęcia.

Domyślnie

Dzięki robin za komentarz; z tym przekrzywianiem na siłę to faktycznie niezbyt szczęśliwy pomysł.

Uprawnienia umieszczania postów