Close

Strona 833 z 1914 PierwszyPierwszy ... 33373378382383183283383483584388393313331833 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 321 do 8 330 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vid3 Zobacz posta
    Fajne te foty z A7, ... tylko często trzeba matrycę czyścić.
    A weź, już miałem oczopląsy od ich szukania a jeszcze się coś przedarło mimo ze drugi raz poprawki robiłem... A dał w tyłek adapter FD do którego miałem dwa szkła i je przepinałem... a to chyba najgorszy adapter do tej zabawy, bo szkła średnio wchodzą, nie zawsze zaskakuje LOCK i przysłona się nie domyka, musiałem tam nawet ten bolczyk trochę doginać aby lepiej łapał dźwigienkę w bagnecie szkła... więc sporo czasu matryca była narażona na syfy i dopiero w domu się przeraziłem... Drugi adapter FD wczoraj do mnie dojechał, szkoda się męczyć za 25zł Tym bardziej że przepinanie tego bagnetu FD odbiera chyba z połowę frajdy z manualnego focenia...
    Z plusów ff tyle że na apsc te same syfy by były większe Z minusów że pewnie byłoby ich o połowę mniej;p
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Jeśli chodzi o 28...Jest Batis 25 widzę używanego za 4800 z Interfoto. Także jak poszperasz to coś się trafi. Tokina Firin też zbiera pochlebne opinie i kosztuje w USA jakieś 800$. Z tym,że to już 20mm i manual.
    Skoro 28mm to dla Ciebie ważna ogniskowa może lepiej kupić tania 135 i dołożyć do Batisa?

Przecieków na temat A7III nie ma żadnych...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldam Zobacz posta
    ...Czy są jakieś przecieki na temat A7III ?
    Stary rumorsik, fajna cena Oczywiście nic pewnego:

http://www.sonyalpharumors.com/sr3-s...id-2017-2299e/

Domyślnie

Popieram Tornvalda - w tym samym budżecie (choć i tak przekroczonym o jakieś 2 tysiące:P) dwa główne szkła będą wypasione A i nie wiem jak preferujesz ale 28mm było dla mnie za wąsko, wolałem 24mm.
    A jeszcze zastanów się czy AF w 50-55mm jest Ci niezbędny. Loxia 50 na zagranicznych forach jest bardziej polecana, do tego jest mniejszym choć trochę cięższym szkłem. Ma lepszą charakterystykę do krajobrazów.

Swoją drogą popatrzyłem na tego nikona 750 i rzeczywiście ma trochę lepsze osiągi matrycy od A7v2, a aparaty z tego samego okresu więc matryca może nawet ta sama. Dziwne że sony nie inwestuje więcej w programowanie matryc, rozdaje karty w ich produkcję a potem te same produkty prześcigają ich matryce osiągami Chyba że się tak umówili...;p
    Natomiast a7v2 oprócz mniejszej puszki, wagi, wszystkich zalet wizjera elektronicznego, współpracy ze wszystkimi obiektywami oraz zalet bezluster typu brak BF/FF ma jeszcze jeden drobiazg robiący sporą różnicę o którym wszyscy zapominają. Stabilizacja. Z każdym szkłem.
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aldam Zobacz posta
    Widzę to tak Samyang 14 (trzeba jeszcze pomyśleć o filtrach)
    No tutaj nie jest to łatwa sprawa. Można zainwestować co najwyżej w coś TAKIEGO Ewentualnie można zakupić aplikacje Digital Filter i mieć "filtr" na wszsytkich szkłach
    Ostatnio edytowane przez damiroz ; 06-05-2017 o 09:38
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Bo szkła nikona to są lepsze, popatrz na dział serwis i nikkory 24-70/2.8 po zacięciu pierścienia zooma. Nie mówiąc już o tych po zaliczeniu gleby...

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=243980
    chyba nie oglądałeś tego filmiku
    24-70GM rozpadł się dosłownie w rękach, nie upadł, nie uderzył w nic, po prostu robił zdjęcia nagle facet zauważył że coś luźny jest przy bagnecie. tj ruszał się.
    dokładniejsza analiza pokazała, że w bagnecie jedna dziurka jest za duża i główka śrubki przeleciała przez nią. w rezultacie obiektyw się rozpadł w trakcie robienia zdjęć przy mocowaniu bagnetu. Po zbadaniu sprawy dwukrotnie Sony nie ma sobie nic do zarzucenia i nie uznało gwarancji. Za to poinformowali tego pana, swojego klienta, że łaskawie mogą mu to naprawić obiektyw za 1200 euro czyli połowę wartości nowego. To był nowy obiektyw. Ubezpieczyciel też umył ręce, przecież obiektyw nie uległ wypadkowi a jest na gwarancji i odsyła do producenta.

Tak samo jest w Nikonie?
    Z6 | 35/1.8S | 50/1.8S | 70-200/4 VR

Domyślnie

A jak Nikon załatwił sprawę z D600? Wypuścił zaraz D610 i kazał się klientom wypchac;P Tak jest w Nikonie;]
    Najlepiej o klientów dla chyba Leica...

Domyślnie

Leica - najdroższy serwis, najdłuższy okres oczekiwania, likwidują centra serwisowe w Stanach i w Kanadzie. Tak przynajmniej pisali w swoim raporcie Lensrental odnośnie najbardziej awaryjnych obiektywów (czy jakoś tak).
    Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    A jak Nikon załatwił sprawę z D600? Wypuścił zaraz D610 i kazał się klientom wypchac;P Tak jest w Nikonie;]...
    Załatwił też tak, że wszyscy użytkownicy D600 mają prawo do darmowej wymiany migawki i innych powiązanych części, nawet jeśli sprzęt jest już po gwarancji. Pokrywa też koszty transportu w obie strony a w przypadku powracania problemu wymienia sprzęt na nowy. W praktyce możesz klepać zdjęcia ile wlezie a jak migawka kaputnie dostajesz darmową wymianę na nową. Nawet po 100 latach (oczywiście wiem, że za dwa lata już nie będzie Najkona ) Warto wspomnieć i o tym
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 06-05-2017 o 11:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badtorro Zobacz posta
    chyba nie oglądałeś tego filmiku
    24-70GM rozpadł się dosłownie w rękach, nie upadł, nie uderzył w nic, po prostu robił zdjęcia nagle facet zauważył że coś luźny jest przy bagnecie. tj ruszał się.
    dokładniejsza analiza pokazała, że w bagnecie jedna dziurka jest za duża i główka śrubki przeleciała przez nią. w rezultacie obiektyw się rozpadł w trakcie robienia zdjęć przy mocowaniu bagnetu. Po zbadaniu sprawy dwukrotnie Sony nie ma sobie nic do zarzucenia i nie uznało gwarancji. Za to poinformowali tego pana, swojego klienta, że łaskawie mogą mu to naprawić obiektyw za 1200 euro czyli połowę wartości nowego. To był nowy obiektyw. Ubezpieczyciel też umył ręce, przecież obiektyw nie uległ wypadkowi a jest na gwarancji i odsyła do producenta.

Tak samo jest w Nikonie?
    Tak pobawię się w adwokata diabła
    Widziałeś jak się ten obiektyw rozpadł? Wiemy tylko to co nam gość mówi, znamy jedną stronę medalu, nie wiemy co tam serwis znalazł, nie wiemy nawet czy ten obiektyw był w ogóle w serwisie czy gość tego nie spreparował.
    Może obiektyw był założony na innym body niż gość pokazał i jednak mu upadł? Może zestaw upadł na dywan i nie widać uszkodzeń? Może gość na tym usiadł albo dziecko mu stanęło na torbie fotograficznej? A może gość jest sponsorowany przez konkurencyjną firmę która chce na starcie zdyskredytować profesjonalny sprzęt sonego? To jest internet, tu różne akcje się dzieją i trzeba potwierdzać informacje w możliwie wielu źródłach.
    Większa dziurka na śrubkę może być technicznym zabiegiem, czasem potrzebny jest delikatny luz. Zresztą nie wiem czemu się tego tam czepił, dokręcona śrubka łebkiem i tak będzie to wszystko ładnie trzymać, pewnie jest zagłębienie na łebek w bagnecie, nie powinno być żadnych luzów, wątpię aby w swoich najlepszych obiektywach sony robiło specjalnie mechanizm psujący, tym bardziej jak chcą wchodzić na rynek pro i wypuszczają niedługo potem A9.
    Jasne że dobrze wiedzieć że coś się mogło wydarzyć, ale póki co to jest pojedynczy przypadek. Jak gość tego sam nie popsuł to może to być zawsze wada fabryczna jednego egzemplarza. Jak się pojawi więcej takich doniesień to będzie rzeczywiście wtopa.
    Inna sprawa że serwis powinien mu to naprawić aby nie było właśnie takich 'doniesień' które dyskredytują adresowane do profesjonalistów szkło...
    Polski serwis sonego ma za to dobrą reputację, gość miał pecha ze swoim:/
    Ostatnio edytowane przez ikit ; 06-05-2017 o 11:10

Domyślnie

Spokojnie. Po tej wrzawie, która się zrobiła w necie Sony naprawi mu obiektyw i jeszcze da talon na balon. Oczywiście napiszą też, że żartowali i od początku chcieli mu obiektyw naprawić oraz, że satysfakcja klienta jest dla nich sprawą priorytetową.

Strona 833 z 1914 PierwszyPierwszy ... 33373378382383183283383483584388393313331833 ... OstatniOstatni