Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Marcin i Roza

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Marcin i Roza

Witam
    Na wstępie taki pomysł - przydałby się oddzielny dział dla amatorów świeżaków, bo trochę przypał wrzucać swoje wypociny koło Wolandów i innych pro userów
    Z kompaktowego Kodaka przesiadłem się całkiem niedawno i dopiero raczkuje w temacie, zdjęcia zamieszczam w celu zbierania uwag od bardziej doświadczonych, więc proszę o konstruktywną krytykę.

1.

2.

3.

Bonus (każdy daje jakieś bonusy to i ja chce:P)

Zdaje sobie sprawę z tego iż zdjęcia z placu zabaw jeśli chodzi o kolor, tonacje itd są całkowicie niespójne, ale taki był zamysł, chciałem spróbować różnej "obróbki" (cudzysłow nieprzypadkowy) i poczytać uwagi co jest bardziej, a co mniej źle zrobione.
    Jeszcze pytanko - cień w okolicach lewego oka na focie nr 2 dyskwalifikuje zdjęcie na starcie?

Domyślnie

Witam,
    moim zdaniem są to naprawdę fajne zdjęcia albumowe. Nie musimy robić kolejnego działu, bo już takowy istnieje - fotografia okolicznościowa i albumowa. Twoje zdjęcia pasują do niej idealnie. Również moim skromnym zdaniem, nie jest wcale przypałem wrzucać swoje zdjęcia na forum - bo od tego ono jest. A niektórzy pro "userzy" mogą się od Ciebie uczyć - ale to też moje skromne zdanie .
    Teraz o zdjęciach. Fajne kadry, jedynie 2 przydała by się nieco szerzej. Cień można lekko rozjaśnić, ale moim zdaniem nie przeszkadza. Światło przyjemne, chłopak trochę za poważny jak na plac zabaw, ale dziewczynka to rekompensuje Bonus jest superowy, tylko coś nie tak z ostrością i można to pewnie poprawić.
    Są to zdjęcia albumowe i tak je należy traktować, nie rozwodząc się nad pierdołami. Jeżeli to Twoje dzieci, to masz super pamiątkę. Mi się podoba.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Całkiem solidnie. Brakuje uśmiechu bo czym jest dla dzieciaków plac zabaw... przecież nie "izbą refleksji" . Następnym razem staraj się o większą spójność pomiędzy głównym tematem czyli dziećmi a otoczeniem. Mi pomaga taki wniosek wysnuty z kilku książek o nauce foto: zabaw się w profesjonalnego fotografa który dostał zlecenie zrobienia zdjęć dzieci na placu zabaw. Cel 1 - dziecko Cel 2 - miejsce a w nim dziecko. Cel 3 - przesłanie. Cel 1i2 wystarczy do albumu, osiągnięcie 3 przy dobrej jakości da ci frajdę że może jakaś agencja by to zdjęcie kupiła (jak często pisze jeden z autorów "to zdjęcie zarobiło xxx$". Pozdrawiam
    Acha jeżeli chodzi o poradę wizualną to odsyłam do tematu - placyka zabaw Kolegi Archibalda z córką w roli głównej. Tam jest MOC. Pogmerałem i znalazłem jeżeli jesteś zainteresowany to looknij http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=180214
    Ostatnio edytowane przez Zeb McKane ; 26-09-2013 o 10:21
    AMATOR

Domyślnie

Martwiłem się o światło itd, a faktycznie nie pomyślałem o minie Marciniastego nie pasującej do tła...
    Dzięki za komentarze, uwagi zapamiętane

Uprawnienia umieszczania postów