Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Trąbol

Domyślnie Trąbol

Na początku sierpnia Puszczę Drawską nawiedziły tornada. Udało mi się zarejestrować późnym wieczorem formowanie i rozpad jednego z nich z odległości ok. 10 km. Zostawiło po sobie spore zniszczenia w lesie, na szczęście nie ucierpały leśne osady. Zdjęcia są robione w podczerwieni i przekonwertowane na BW.

1.

Uploaded with ImageShack.us

2.

3.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nie wiem czy podczerwien to dobry pomysl tutaj bo na pierwszym planie masz dosc jasne drzewa, a w tle ciemne (za ciemne) niebo - skoro to fotografia tornada to skupilbym sie jednak na niebie Teraz wyglada jakbys zza plotu podgladal i to co najwazniejsze jest schowane... chcialoby sie przeskoczyc te drzewka i byc z tornadem sam na sam...

Domyślnie

Mam oczywiście również zdjęcia normalne, nie IR, ale nie wyglądają tak efektownie. No i tornado było w lesie, zawsze, niestety, dół zasłonięty przez drzewa. Chmury są autentyczne, choć ich ciemność spotęgowana jest efektem IR; rozjaśniłem o ok. 10% dół, bo cała rzecz miała miejsce późnym wieczorem, tuż po zachodzie słońca.

Domyślnie

kadrowo dwója rzadzi, fajny klimat, wyslij to do portalu pogodowego, tam płaca za takie foty
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Uprawnienia umieszczania postów