Szukaj
Nikon http://greg77.com/
mniej artystyczna niz zwykle, ale za to piekny lewy rog.
co to za kwiatki ustrzeliles ?? irys ??- dokladnie nie widze
d90+n18-105, s10-20, t90 2.8/ d800+n14-24, t24-70vc 2.8, t70-200vc 2.8, n50g 1.4
Ładny zachód, ładna okolica, ładnie delikatnie podana,
no może ciut więcej dołu kosztem góry, bo pierwszy plan dobry jest
Pozdrawiam! =]
ładny zachodzik - w tle ciekawie się dzieje
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Fajnie w kadrze poukładane, w tle ładny spektakl. Tylko jakieś lekko mdłe na moim monitorze mi się wydaje. A jakby tak?
Ciezki ten brzeg - sprawia wrazenie jakby lecialo w prawoAle calosc na +!
A nie wiem, wiem, ze moglo by ich byc wiecej, wtedy bym sie cieszyl
Ale jak bardzo chcesz to cropa podesle z duzego pliku, widac lepiej, takie niebieskie "gwiazdziste"...
Widzsz, proporcje sa jakie sa, taki byl zamiar, moze dlaego, ze gdzie bym sie nie obrocil to taka podloga byla a zamiarem bylo zaznaczenie tych kilku kwiatkow no i koziej kupy po lewejZauwazylem tego klocka dopiero teraz
Poza tym wiedzialem, ze uslysze tutaj, ze "ciezko", "nie lezy" itd, itd...
Wiesz plan byl taki zeby podac delikatnie i bez przesady, twoja wersja nadaje kierunek, zobacze co da sie zrobic na duzym pliku i zobacze to u siebie na monitorze, bo jak narazie to Twoja wersja mi sie nie podoba, zwlaszcza kolory...
A dzieki bardzo, co do ciezkosci to zapraszam kilka linije wyzej
"Brzeg" - fajnie nazwane a w dol jakies 50-70m
W 1982r rozbil sie tam Hiszpanski kontenerowiec "MV RANGA", lezal tam ok 10 lat, rozpadl sie prawie calkowicie a reszte wylowili, bo bylo dosc niebezpiecznie no i krecili film "Za Horyzontem" w tym miejscu i nie pasowal im mostek do scen (co za bezmyslnosc), pozostaly tylko drobne resztki zardzewialego metalu ktore widac pod woda przy duzym odplywie, niestety nie bylo mi dane, ale to byl znakomity temat i choc w dwie strony mam tam 350km to byl bym tam kilka razy w roku co by zrobic zdjecie idealne![]()
Pozostalosci po wraku znajduja sie kilkadziesiat metrow w dol po lewej stronie na zdjeciu, balem sie podejsc blisko krawedzi bo juz tak mam![]()
Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 02-09-2013 o 05:47
Nikon http://greg77.com/
Zadzwon do Mojzesza to Ci odsloni ten metalI piszac brzeg mam na mysli calosc, razem z tym grzebietem, ktory wchodzi do wody, wiec moze byc tam nawet 1000000m w dol - brzeg to brzeg i tyle!
![]()
![]()
Miejsce piękne, warunki fajne, kadrowo może przesunąłbym aparat ma prawo, żeby umieścić skałę z kwiatkami po przekątnej od słońca, ale to takie moje marudzenie
Co do kolorków, to za FHR - troszkę blado. Myślę, że odrobina więcej kontrastu tu i tam by nie zaszkodziła.
Magia forum!
BTW, to u Was tam kozy biegają po górkach? My mamy owieczki![]()
Wracając do foty, to nie twierdzę, że niebo fajne nie jest, bo jest(!) ale też ciekawy jest dół, dla mnie wcale nie za ciężki, i bez jakiegoś duszenia, ot po prostu wydaje mi się, że można by było tam troszkę niżej szkiełkiem skadrować
Pozdrawiam! =]
Skontaktuj się z nami