Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja użyłem gruszki i delikatnego ssania odkurzacza i nie mam problemów (do czasu nastepnego czyszczenia). Oczywiście najlepiej wykonać to czyszczenie na sali operacynej. A może podpiałeś rurę z drugiej strony ??? (To taki żart - tak naprawdę Ci współczuję)
    Pozdrawiam

Domyślnie

Grey, - a co masz im powiedziac (serwisowi)? Ze zafajdala sie w miare focenia i juz. Zreszta przeciez ta rurka nie dotyka sie filtra. Pomijam juz niebezpieczenstwo powyginania blaszek migawki za pom. podcisnienia.

Nadal jednak podtrzymuje swoja opinie na temat czyszczenia. Najpierw gruszka. Potem delikatny plyn (chociazby Hama) i wlasnorecznie wykonane swab'y (tekturka 14 cm szerokosci owinieta spec. papierkiem) plus umiar w lapach i _powolny_ , pojedynczy ruch zalatwia paprochy. No a napewno po kilku podejsciach.

Z Twoimi poprzednimi parchami to bym sobie nawet glowy nie zawracal.
    D70 + 28-80, AF 300/4, Kenko 1.4x Teleplus PRO 300 DG

Galeria: http://www.roznosci.int.pl/www/cpg133
    GG: 1104936 , zawsze niewidoczny

Domyślnie

Grey, o matko wspolczuje...teraz masz najazd UFOli
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

dzisiaj oddalem aparat do sklepu, w ramach reklamacji. Zwalilem wszytko na sklep poniewaz byla to ostatnia szt. za szkla. Jezszcze udawalem oburzonego, jak moga mi dac tak zakurzony sprzet

ciekaw jestem co na to nikon czech repablik
    Jak to jest w polsce? da sie reklamowac tego typu rzeczy (syf na matrycy)? w sumie kupilem go przed 3 tygodniami i moze to cos pomoze, ze niby jest nowy...

Czas oczekiwania do jednego miecha, ale oni to posylaja przez jakas firme ktora to rozwozi po sklepach, tak ze juz sie boje

SAKRA!

Domyślnie

Myślisz, że tam nie czytają tego forum ??? (-:
    Pozdrawiam

Domyślnie

GREY: Masz aparat od 3 tygodni i już podjąłes próbę czyszczenia? Współczuję efektu. Mam trzy syfki takie trochę większe już od pół roku - ale wychodzą b rzadko , tylko w niektórych przypadkach , ale sie tym nie przejmuję. Za daleko do serwisu żeby ryzykować (zresztą serwis to jak wiesz odrębny temat). Daj znać jak się sprawuje serwis w Czechach (chyba z tamtąd piszesz ?)
    pozdrawiam i "darzNikon"
    Piotr

F65(28-80D;70-300G)+Sunp.AF4000
    ... D70 kit+SB-800 i troche drobiazgów

Oszczędny w słowach
    Miasto
    prawie Kłodzko

Domyślnie

akurat czas użytkowania ma się nijak do ilości syfów na matrycy. Ja pierwszego wydmuchałem na trzeci dzień po zakupie.
    D70 | 18-70 | 70-300 | SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FOTOPAN
    GREY: Masz aparat od 3 tygodni i już podjąłes próbę czyszczenia? Współczuję efektu. Mam trzy syfki takie trochę większe już od pół roku - ale wychodzą b rzadko , tylko w niektórych przypadkach , ale sie tym nie przejmuję. Za daleko do serwisu żeby ryzykować (zresztą serwis to jak wiesz odrębny temat). Daj znać jak się sprawuje serwis w Czechach (chyba z tamtąd piszesz ?)
    pochodze z knurowa czyli rzut beretem od ciebie, a obecnie zyje w ostrave CR

napisze jak sie sprawa zakonczy, mam nadzieje ze nieprzedluzy sie zbytnio...
    dobrze ze mam niezniszczalny metalowy korpus chinon z dobra optyka:P

Domyślnie

No niestety ja róznież dorobiłem się kilku syfów na matrycy i pewnie czeka mnie dmuchanko. Powiedzcie czy można bezpośrednio dmuchać na ,matrycę gruszką - nie spowoduje to uszkodzeń? Czy można mocno dmuchać? A może ktoś ma link do strony ze zdjęciami jak to się robi (D70 mam od miesiąca i to jest moja pierwsa lustrzanka wiec nie chciałbym popełnić na starcie jakiegoś błędu, więc proszę o wyrozumiałość)
    D70|18-70|70-300|50/1.8|SB-800|

Oszczędny w słowach
    Miasto
    prawie Kłodzko

Domyślnie

matryca jest zabezpieczona filtrem dolnoprzepustowym, tak więć dopóki go nie zdejmiesz, na matryce możesz sobie co najwyżej bezpośrednio popatrzeć

Dmuchaj bez obawy, tylko upewnij się, że gruszka nie ma w sobie jakichś syfów, co by sobie gorzej niż jest nie zrobić.
    D70 | 18-70 | 70-300 | SB-800

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów