Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Grip do D70

Domyślnie Grip do D70

Witam, mam możliwość kupienia za małe pieniądze Gripa do D70. Grip jest firmy Delta i jak wiadomo aby działał pionowy spust trzeba się łączyć wężykiem do oczka podczerwieni. Czy ktoś z Was używa tego gripa, jak go oceniacie czy działanie tego połączenia przez ten wężyk jest ok.?
    A może jest dostępny jakiś grip do D70 (nie do D70s) który ma spust pionowy działający na innej zasadzie?
    Bardziej mi zależy na tym spuście pionowym niż na alternatywnym źródle zasilania dlatego chciałbym wiedzieć czy rozwiązanie firmy Delta sie sprawdza.
    http://ksiwek.fm.interia.pl
    D90 + grip Alpha MB-D80; Nikkor AF-S 18-70/3.5-4.5G ED; Sigma EX DG HSM 100-300/4; Tamron Di 90/2.8; Nikkor 50/1.8; SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez scorses Zobacz posta
    Witam, mam możliwość kupienia za małe pieniądze Gripa do D70. Grip jest firmy Delta i jak wiadomo aby działał pionowy spust trzeba się łączyć wężykiem do oczka podczerwieni. Czy ktoś z Was używa tego gripa, jak go oceniacie czy działanie tego połączenia przez ten wężyk jest ok.?
    A może jest dostępny jakiś grip do D70 (nie do D70s) który ma spust pionowy działający na innej zasadzie?
    Bardziej mi zależy na tym spuście pionowym niż na alternatywnym źródle zasilania dlatego chciałbym wiedzieć czy rozwiązanie firmy Delta sie sprawdza.
    uzywam takiego cuda juz od bez mala 1,5 roku. do d70 chyba nie ma inaczej dzialajacych gripow, jak tylko na podczerwien. jesli boisz sie tego kabelka, to nie ma o co, ja od poczatku mam go zapietego i jeszcze nigdy nic sie nie stalo, jedyne co trzeba zrobic, to wymienic ta tasme, ktora przyklejasz mocowanie tego kabla do body na jakas inna - ja zastosowalem taka do wieszania luster. pionowy spust sie sprawdza, chodz nie bedziesz mial mozliwosci wcisniecia do polowy spustu, wyostrzenia i przekadrowania. spust dziala binarnie, albo wlaczony, albo wylaczony. z gripa jestem b.zadowolony, choc za ta cene moglby byc troche lepiej wykonany. zasilanie w d70 z 2 akumulatorkami to po prostu poezja, ja nie robie duzo zdjec, wiec nie pamietam dokladnie ale ostatnie ladowanie akumulatorkow bylo chyba z rok temu
    Ostatnio edytowane przez leon28 ; 10-04-2007 o 22:40

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Smile Grip do D70s !!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikonowiec Zobacz posta
    tylko ze deltowski grip dziala w tym przypadku przez wejscie na wezyk spustowy czyli tylko d70s , a jak sam Scorses zaznaczyl :

Cytat Zamieszczone przez scorses Zobacz posta
    ... chodzi o D70 czyli tylko komunikacja przez IR. niestety do D70 niczego innego nie wymyślili
    D7200

Zbanowany
    Miasto
    południowa część Polski

Cool Grip

Faktycznie.Przepraszam, ale nie doczytałem. No to jest problem z tym gripem, gdyż ten IR nie działa poprawnie. Mają go moi koledzy i porozłączali te kabelki. Służy tylko jako pojemnik na baterie. Jedyna rada - zamienić Nikony!

Domyślnie

Używam tego gripa, ale kabelek wywaliłem, bo mi się tylko majtał. Do pionowych ujęć nie potrzebuję tego przycisku. A zakupu gripa nie żałuję. Aparat po prostu o wiele lepiej się trzyma. No i dwie baterie - bardzo długo trzymają!

Domyślnie

A jak podłączyć ten wężyk do oczka podczerwieni??
    "Potęga wiary jest motywacją i siłą podtrzymująca każde ważne, znaczące i pełne sukcesu życie"
    || D70 | T17-50/2.8 ||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Efexor Zobacz posta
    A jak podłączyć ten wężyk do oczka podczerwieni??
    o ile pamiętam przyklejało się to dzięki takiej taśmie klejącej.

pozdrawiam
    D7200

Uprawnienia umieszczania postów