Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Agnieszka

Domyślnie Agnieszka

Miała być to szybciutka sesja, i niestety - była szybciejsza niż się zdawało, ledwo co wyszliśmy z domu a już chmury zaczeły się zbierać po goraaaaacym dniu. Gdy zakładałem obiektyw, już kropiło - dlatego też lokalizacja nie jest najpiękniejsza, ale zawsze coś! Przez 5 minut, pstryknełem dość mało, żeby zaprezentować tutaj jakiś zorganizowany chaos.

Przy okazji spytam, czemu "Save for Web" albo "Zapisz dla internetu" zapisuje moje zdjęcia w tak słabej jakości (ogólnie, jakość na D5000 nie powala) ale save for web sprawia, że moje zdjęcia są bardziej mydlane niż "save as".

1.
    2.
    3.

Domyślnie

Modelka wyszła ładnie na zdjęciach ale kadry nieciekawe i tła szkodzą w odbiorze ...
    pomazane ściany/ krzywe drzwi / kosz w tle < trzeba było albo inaczej kadrować albo usunąć w programie graficznym .
    Ostatnio edytowane przez irek6311 ; 27-07-2013 o 21:11

Domyślnie

Jak dla mnie strasznie chuda modelka co bardzo widać na 2 zdjęciu. Faktycznie sporo śmieci w kadrze no i te pomazane mury. Można je było zamalować.
    D300s \ T17-50/2.8 \ N35 1.8 \ N50/1.8 \ N 70-300 ...

Domyślnie

Chuda to jest, ale nic na to nie poradzę (taka troszkę ironia, bo liquify w PS'ie nabiera nowego znaczenia.) W stosunku jakości i mojego pytania z zapisywaniem, może ktoś się wypowiedzieć - czemu nie ma "żylety"? Już nawet nie chodzi o stosunek ostrościowy tylko jakościowy tych zdjęć. Zacytuję własne pytanie z pierwszego postu:

Przy okazji spytam, czemu "Save for Web" albo "Zapisz dla internetu" zapisuje moje zdjęcia w tak słabej jakości (ogólnie, jakość na D5000 nie powala) ale save for web sprawia, że moje zdjęcia są bardziej mydlane niż "save as".
    Być może wymyślam.

Domyślnie

Profil sRGB i zapisuj normalnie będzie porządna jakość
    save for Web do na Nasza Klasa lub Facebook .

Domyślnie

Krzywo, chaos w tle, czerwony kosz w centrum już w ogóle niszczy, kolory na każdym zdjęciu inne i przesadzone no i chyba to 18-55 kitem fociłeś.
    "Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotykasz ich na każdym kroku."

Domyślnie

Mocne słowa, szczególnie dlatego - że wszystkie na 50 1.8G. Było zbyt ciemno na 2.8 17-50 czy 70-200. Zdaję się, że mam problemy z body - albo dalej mi brakuje wiedzy. Jakość obrazka jest okropna, być może przez zeszłoroczny upadek?

Jedynka to f/1.8 , 1/500 , ISO500.

Dwa to f/1.8 , 1/250, ISO400

Trzy to f/1.8, 1/640, ISO400.

Dalej nie mogę znaleźć problemu.
    Ostatnio edytowane przez borysek01 ; 27-07-2013 o 22:29

Domyślnie

a dlaczego np. na 1 ustawiłeś 1/500?
    Szanuję tylko tych którzy szanują mnie, a reszta na kran może wskoczyć mnie.

FX | N50 1.8G | N14-24 2.8 | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-800 | WWW | BLOG

Domyślnie

Dosć brzydko kadrujesz, ciecia wyglądaja na niezaplanowane a to ma duży wpływ na odbior zdjęcia.
    WWW || FB || BK
    jestem babą

Domyślnie

a dlaczego np. na 1 ustawiłeś 1/500?
    Żeby nie przymykać przesłony, i uzyskać (nie udało się, jak widać) jak najmniejsza głębię
    Ostatnio edytowane przez borysek01 ; 27-07-2013 o 23:15

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów