Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: z plenerku

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar neo1977
    Miasto
    Nowogrodziec

Domyślnie z plenerku

Na razie jedno na zachętę ,jak uporam się z obróbką dam więcej .Pozdrawiam

Domyślnie

Fajny irokez
    Kurczę zaryzykuję stwierdzenie, że ciachnąłbym ze 2 cm dołu i, jeśli w oryginalnym rawie jest miejsce, przekazałbym je górze
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Zawsze mi się podobają takie zdjęcia z wodą i rozrzuconymi włosami

Podpinam się do Kolegi wyżej: też bym przesunął kadr w górę nieco, bo ostatnie krople niemalże dotykają krawędzi kadru, a akcja "dzieję się w górę" bardziej
    Pozdrawiam/Best regards
    Sławomir Borysowski

Domyślnie

A mi dla odmiany prawie zawsze takie zdjęcia się nie podobają. Przecież młodzi nie mają prawa dobrze wyjść kiedy są cali mokrzy.

Domyślnie

Czytam już kolejny raz, że "młodzi nie mają prawa dobrze wyjść kiedy są cali mokrzy" i zachodzę w głowę co autor ma na myśli. A kto ma prawo wyjść dobrze, jak jest mokry? Starzy? Rozwodnicy? Gniewosze Plamiste?
    Dla mnie w każdych dziwacznych okolicznościach zdjęcia młodej pary wyglądają głupio. Powyższe to stadium ostateczne, gorzej już być nie może. Głupawo jest na dźwigu czy walcu, głupio w ruinach kościoła, w prosektorium. Ale wchodzenie w sukni lub garniturze za dwie czy trzy średnie krajowe do wody, to z mojego punktu widzenia szczyt głupoty, stąd odpychające są dla mnie takie pstryki jak powyższy. Kwintesencja kiczu- ciekawy pstrokaty obrazek stworzony dla wzbudzenia westchnień gawiedzi. Tylko niby która część młodej mogłaby wyjść lepiej, gdyby ta miała wspomniane wcześniej "prawo", tzn. gdyby nie była cała mokra?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Włocławek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BolzZ Zobacz posta
    Dla mnie w każdych dziwacznych okolicznościach zdjęcia młodej pary wyglądają głupio. Powyższe to stadium ostateczne, gorzej już być nie może. Głupawo jest na dźwigu czy walcu, głupio w ruinach kościoła, w prosektorium.?
    Jednym zdaniem popsułeś mi plany na plenery w najbliższym sezonie.
    Masz rację trzeba chyba kupić tło scenkowe,z kominkiem w tle i po kłopocie.

Domyślnie

Precyzuję moją wypowiedź - nikt nie wygląda korzystnie jak wychodzi z wody. Tym bardziej jak ma na sobie jeszcze makijaż. Mówiąc konkretnie o młodych w domyśle miałem, że takie zdjęcia "z wody" widuję tylko wśród ślubnych. Jedynie takie zdjęcie ma prawo jakoś wyglądać gdy sytuacja jest naturalna - wczasy nad wodą albo relacja z imprezy pływackiej. Młodzi odstrzeleni jak do ślubu wsadzeni do rzeki - m/z bez sensu. Ale to już tylko moje zdanie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dammiz Zobacz posta
    Precyzuję moją wypowiedź - nikt nie wygląda korzystnie jak wychodzi z wody.
    Wydać ominęło Cię kilka odcinków "Słonecznego patrolu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dammiz Zobacz posta
    Precyzuję moją wypowiedź - nikt nie wygląda korzystnie jak wychodzi z wody. Tym bardziej jak ma na sobie jeszcze makijaż. Mówiąc konkretnie o młodych w domyśle miałem, że takie zdjęcia "z wody" widuję tylko wśród ślubnych. Jedynie takie zdjęcie ma prawo jakoś wyglądać gdy sytuacja jest naturalna - wczasy nad wodą albo relacja z imprezy pływackiej. Młodzi odstrzeleni jak do ślubu wsadzeni do rzeki - m/z bez sensu. Ale to już tylko moje zdanie.
    Myślę podobnie, pozdrawiam
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Domyślnie

A ja myślę, że to kwestia gustu i chęci młodych. Jeśli chcą zdjęcia klasyczne - proszę bardzo, jesli ekstrawaganckie - nie ma sprawy. Powyższe zdjęcie pokazuje doskonały warsztat (bo tu się nie można przyczepić) i skoro młodzi chcieli coś takiego, to fotograf spisał się i na pewno będą zadowoleni.
    D700 i D90 + kilka fajnych szkieł + dużo chęci do pracy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów