Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: 3 portreciki

Domyślnie 3 portreciki

Mam swój styl...kwestia obróbki -każdy lubi coś innego, każdy ma swoją wizję i wyobrażenie nie jestem perfekcjonistką nawet w połowie ale ciągle się uczę czegoś nowego po to tutaj jestem... żeby uczyć się od lepszych 3 portreciki ...jak Wam się podobają ?

1.
    2.
    3.

Domyślnie

najlepsza jest oczywiście 3-ka. To jest całkiem rasowy fashion, czy portret, kwestia odniesienia.
    Ładna kompozycja, elementy zdjęcia harmonijnie do siebie pasują, jest przekaz, zdjęcie dobre technicznie.

1-ka jest mz przekombinowana.
    Sam kadr jest ładnie nakreślony, ale nieco za duża ogniskowa i (na ekranie) twarz zdecydowanie przygniata. Poza tym pociągła twarz w takim ujęciu jest jeszcze dłuższa, a dodatkowo eksponują się niaładnie zacisniete, spękane usta.
    Obróbka jest o 1 krok za daleko, jest tak agresywna, że w zasadzie 1/3 zdjęcia (z prawej strony) jest nieczytelna.
    A niepotrzebnie.

A 2ka na tle pozostałych to nieporozumienie.
    Już nawet pomijając pretensjonalno-dorosłą stylizację dziewczynki, zdjęcie jest kompozycyjnie nijakie, powiedziałbym nawet - cięzkie.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Ta dwójka tu jakoś nie pasuje. 1 i 3 naprawdę fajne.
    D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.

http://www.warszawa-fotograf.pl/

Uprawnienia umieszczania postów