Close

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 147

Wątek: Blenda

Domyślnie

nysander jeżeli chcesz to możesz sprawdzić to sam i to bardzo tanio - kup w aptece koc ratunkowy (8 pln) zrób sobie taką mała blende samodzielnie
    ps ja bym na Twoim miejscu odrazu kupił większą

Domyślnie

Blenda, o której piszesz wystarczy do doświetlenia twarzy. Uważam, że okrągła 107 cm to minimum tego, co potrzebujesz.

Cytat Zamieszczone przez nysander Zobacz posta
    pozwolę sobie podpiąć się pod wątek. Piszecie tylko o takich wielkich żaglach. Ja zastanawiam się nad zakupem 5w1 ale małej okrągłej 56cm. jest wogole sens kupowania takiej malej blendy? planuję ją stosować głównie do doświetlania portretów (od pasa w gore mniej wiecej) ale tez czasem moze i do czegos innego wykorzystam.

napewno jest poreczna taka mala ale moze ktos taka ma i moze podzielic sie uwagami na temat jej uzytecznosci i przydatnosci?
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Domyślnie

Chciałbym kupić parasolki do zmiękczenia światła ze świetlówki 5500K, czy parasolka okolo 83 cm wystarczy czy kupic wieksza 100 cm. Chciałbym zakupic przez aukcje internetowa . Prawdopodobnie kupie również parasolki śrebrne , składam mini studio w pokoju , hi hi
    http://www.allegro.pl/item442001107_...yjna_83cm.html
    http://www.allegro.pl/item442012786_...arna_83cm.html

co o nich sądzicie oraz o cenie ?
    NIKON D40+AF-S NIKKOR 18-55 mm 1:3.5-5.6 GII ED + MARUMI CPL WPC 52mm SLIM, 4 x parasolki, 4 x statywy, 2 x żarówki błyskowe + światło ciągłe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregor_79 Zobacz posta
    co o nich sądzicie oraz o cenie ?

miałbyś bardziej uniwerslaną

Domyślnie

Witam ja dopiszę się. Blenda to świetne narzędzie, małe i przenośne. Szczególnie polecam 5in1 oto moje przykłady zdjęć z użyciem wszystkich warstw ( systematycznie używam tylko srebnej, reszta to pojedyncze użycia ):
    1. Złota, ocieplenie kadru, dobra na pochmurne dni
    2. Srebna, mocno kontrastowa, kontrująca
    3. Przeźroczysta, dyfuzor
    4. Czarna, pochłaniająca światło
    5. Biała, miękkie mało kontrastowe światło
    Niestety, ale jednak jeszcze nigdy nie użyłem jej, może dla testów na sobie. Ale Andrzej już pokazał świetne przykłady.

P.S. [ -- umieszczanie ofert jest niedozwolone -- ]
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 06-10-2008 o 09:12

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    4. Czarna, pochłaniająca światło
    [/COLOR]
    czy na tej focie blenda robiła za tło? jeśli nie, to jak była ustawiona?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    czy na tej focie blenda robiła za tło? jeśli nie, to jak była ustawiona?
    Tło albo bardziej tzw. zastawka, zabierająca światło z jednej strony. W studio używa się też w tym celu np. płatów pomalowanego na czarno styropianu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Ostrołęka

Domyślnie

Gdzie najtaniej znajdę blendą 5 w 1? Allegro? Jeśli tak, to która wybrac (bo sporo tego jest).

W moim przypadki wchodzi w grę ebay, tylko pod jakim hasłem tam tego szukac i czy jest sens sprowadzac to zza granicy?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-07-2010 o 13:06 Powód: pis. ("z zagranicy")

Domyślnie

reflector 5in1 szukaj na EBAY zaczynają się od 30 zł... I Tylko na EBAY - na Allegro masz 100x drożej.

Domyślnie

ebay jest troszkę tańszy ale należy pamiętać o kosztach transportu i o tym, że w razie czego reklamacje czy serwisowanie jest nieopłacalne
    czasami lepiej i wygodniej jest kupić w polsce
    ja wszystkie moje blendy kupowałem w Eltecu
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów