Close

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 147

Wątek: Blenda

Domyślnie Odp: Blenda

Dzięki chłopaki, zastanawiam się wciąż czy zaoszczędzić 80zł na żarówkę błyskową kosztem powłoki dyfuzyjnej czy jednak kupić tą 5w1

Cytat Zamieszczone przez Gerpi Zobacz posta
    Dzięki chłopaki, zastanawiam się wciąż czy zaoszczędzić 80zł na żarówkę błyskową kosztem powłoki dyfuzyjnej czy jednak kupić tą 5w1

Bierz 5 w 1! Lepiej kupić raz a dobrze.
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Dzieki bardzo, juz ja rozstawilem
    forum.niekojarze.pl

Wiele tu napisano o blendach, a przykładów uzycia niewiele.
    To ja może zademonstruję.
    Osobiście używam tylko białej. Bez niej w słoneczne dni nie wyobrażam sobie portretów.
    Zrobione przed godzinką specjalnie do demonstracji, więc proszę o wyraozumiałość dla kadrów i tematu.
    Jak widać zdjęcia pod ostre słońce.

Acha pomocnik raczej niezbędny, bo statyw musi być baaardzo solidny aby utzrymać taką powierzchnię na wietrze.
    Szary, cichy człowiek.

Super Andrzej, jakby ktoś jeszcze zamieścił przykłady to byłoby super Do tej pory w plenerze stosowałem lampe bo i asysty brakowało i blendy nie było, teraz trzeba będzie brać kogoś ze sobą bo efekty często lepsze niż z fleszem. W końcu zdjęcia ważniejsze niż sam na sam z modelką

Cytat Zamieszczone przez pacyf Zobacz posta
    Mam blendy Quantuum i nie mogę im nic zarzucić. Nic się nie sypie, nic się nie pruje. Polecam
    u mnie to samo - bez zarzutu, łatwo się składają, nic się nie sypie, wykonanie ok.

Pozdrawiam
    Hael
    D70s | S 10-20 | N 35 2.0D | N 50 1.8D | N 85 1.8D |
    Pl-Cir MARUMI DHG 77 mm - slim | Grad ND 0.9 soft |
    SB-800 | Quantuum |

Tak jeszcze wracając do przykładów użycia blendy to dopalacie też czasem lampą jeszcze???

Mam Quantuma 180x120 - Super, wykonanie naprawdę niezłe, sztywna nie lata itp. jak będzie czas to wstawię recenzję
    ps.srebro-złoto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzesiekH Zobacz posta
    Mam Quantuma 180x120 - Super, wykonanie naprawdę niezłe, sztywna nie lata itp. jak będzie czas to wstawię recenzję
    ps.srebro-złoto
    pokaz jak daje zlota
    Nikon (d700, d80) + grip)) + N 50 f/1.4 + N 70-200 f/2.8 VRII + sb-900
    www.tomasztomaszewski.com.pl

Domyślnie

pozwolę sobie podpiąć się pod wątek. Piszecie tylko o takich wielkich żaglach. Ja zastanawiam się nad zakupem 5w1 ale małej okrągłej 56cm. jest wogole sens kupowania takiej malej blendy? planuję ją stosować głównie do doświetlania portretów (od pasa w gore mniej wiecej) ale tez czasem moze i do czegos innego wykorzystam.

napewno jest poreczna taka mala ale moze ktos taka ma i moze podzielic sie uwagami na temat jej uzytecznosci i przydatnosci?
    Pozdrawiam Paweł
    a D80 nadal robi zdjęcia ... | Forum Farmaceutyczne

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów