Dzięki chłopaki, zastanawiam się wciąż czy zaoszczędzić 80zł na żarówkę błyskową kosztem powłoki dyfuzyjnej czy jednak kupić tą 5w1![]()
Szukaj
Dzięki chłopaki, zastanawiam się wciąż czy zaoszczędzić 80zł na żarówkę błyskową kosztem powłoki dyfuzyjnej czy jednak kupić tą 5w1![]()
Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
fanaberiafoto.eu
Dzieki bardzo, juz ja rozstawilem![]()
forum.niekojarze.pl
Wiele tu napisano o blendach, a przykładów uzycia niewiele.
To ja może zademonstruję.
Osobiście używam tylko białej. Bez niej w słoneczne dni nie wyobrażam sobie portretów.
Zrobione przed godzinką specjalnie do demonstracji, więc proszę o wyraozumiałość dla kadrów i tematu.
Jak widać zdjęcia pod ostre słońce.
Acha pomocnik raczej niezbędny, bo statyw musi być baaardzo solidny aby utzrymać taką powierzchnię na wietrze.
Szary, cichy człowiek.
Super Andrzej, jakby ktoś jeszcze zamieścił przykłady to byłoby superDo tej pory w plenerze stosowałem lampe bo i asysty brakowało i blendy nie było, teraz trzeba będzie brać kogoś ze sobą bo efekty często lepsze niż z fleszem. W końcu zdjęcia ważniejsze niż sam na sam z modelką
![]()
Tak jeszcze wracając do przykładów użycia blendy to dopalacie też czasem lampą jeszcze???
Mam Quantuma 180x120 - Super, wykonanie naprawdę niezłe, sztywna nie lata itp. jak będzie czas to wstawię recenzję
ps.srebro-złoto
pozwolę sobie podpiąć się pod wątek. Piszecie tylko o takich wielkich żaglach. Ja zastanawiam się nad zakupem 5w1 ale małej okrągłej 56cm. jest wogole sens kupowania takiej malej blendy? planuję ją stosować głównie do doświetlania portretów (od pasa w gore mniej wiecej) ale tez czasem moze i do czegos innego wykorzystam.
napewno jest poreczna taka mala ale moze ktos taka ma i moze podzielic sie uwagami na temat jej uzytecznosci i przydatnosci?
Skontaktuj się z nami