Szukaj
Jeden jest bardzo cacy!
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
Ja dla siebie biorę dwójkę, bardzo fajne BW![]()
D7100 / S 10-20 / N 18-105 VR/ N 70-300 VR / Slik Pro 500 DX / SB-600 /
Ja ta wciągam obie![]()
Osobiście tylko nie lubię, gdy po kadrze lata podpis/znak wodny autora i rozprasza wzrok![]()
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski
Wolę zdjęcie nr 1. Jedyne co mi przeszkadza w odbiorze to brak idealnego zamknięcia kadru z lewej strony (wkradający się nagrobek). Zdjęcie nr 2 nieco za bardzo się zlewa od połowy do podstawy kadru.
A ja się wyłamię i napiszę że mz dół na jedynce jest nienaturalnie jasny. I szkoda tego ucięcia z lewej strony. Pod tym względem dwójka jest lepiej ułożona, ale na niej trochę mi przeszkadza pochył z szerokiego kąta.
Mam wrażenie że te kadry by się lepiej w poziomie prezentowały.
dla mnie 2-ka - dobre BW
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Też wybieram dwójeczke.
Bardzo ładne BW.
D5 + .
Ja też wybieram dwójkę.
Co do jedynki to zgadzam się z creepem odnośnie jasności, nie widać za bardzo wpływu słońca na scenę (rozróżnienia między światłem a cieniem).
Pozdrawiam Mirek
Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą
Dziękuję*Panowie za komentarze.
Jak widać, każdy ma swoje faworyty i fajnie coś się*dzieje
Jeśli chodzi o światło w jedynce, to musiałem troszkę pomóc i również zaakcentować centralny nagrobek - w efekcie wyszło jak wyszło i nie każdemu odpowiada i to rozumie się
Co do elementarych błędów wskazanych przez K.Lomax, to nie zawsze się*tego trzymam dla układu w kadrze.
Jeśli chodzi o kadr w poziomie wspomniany przez creep, jeśli lekkie skosy przeszkadzały w pionie - to co by było w poziomie!Poziomy nie były możliwe w tym miejscu, zbyt ciasno i za dużo nagrobków z niewidocznej lewej by się nam waliło jak domino
Pozdrawiam
Rafal
Skontaktuj się z nami