Szukaj
1, 9 mi się szczególnie podobają.. też tam byłem i uważam, że to magiczne miejsce. Nie rozumiem tylko - dlaczego wszystkie w ciężkim klimacie b&w? Rozumiem, że to sprawa gustu, ale moim zdaniem tutaj nie wszystkie pasują w b&w (mimo, że też lubię szarości). Pozdrawiam.
D600, D7000 | N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8G, Samyang 8mm, Tokina 11-16 2.8, SB-600, SB-900
http://ozim.pl
Ja tam nie byłem i być może dlatego nie widzę w tych zdjęciach żadnej magii.
Dla mnie jest to zestaw zupełnie przypadkowych fotek, których n ie ratuje nawet teoretycznie samogrająca egzotyka.
Zabrakło tu spójności przekazu, idei co sie chciało pokazac, a co za tym idzie właściwych środków fotograficznych.
9-ka, jest de facto zdjęciem stokowym i mogłaby być zrobiona w dowolnym miejscu świata.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Co prawda nie byłem w Japonii, ale te zdjęcia nie oddają charakteru Azji m/z.
@TamTaramTam: robię głównie kolorowe zdjęcia w Japonii, tutaj jest próba cz-b
@lechupe: magia. egzotyka... chciałem tego uniknąć i pokazać codzienność
@dammiz: Co to jest charakter Azji? To codzienne zdjęcia bez gejsz itp
Dziękuję za komentarze.
Poniżej dodaję kolorową wersję 1-ki
1. kolor
ニコンのカメラ
Klimat tu oddany jest szaro-bury. Brak kontaktu z ludźmi. 3-ka w kolorze dużo by zyskała.
wróciłem z Japonii tydzień temu i moim zdaniem kilka z pokazanych fotek powinna być zdecydowanie w kolorze, chociażby 7, 1-kę już pokazałeś, 3-4-5 też.
Charakter - niektóre z nich rozumiem, ale ktoś kto tam nie był i nie czuje minimalnego "powiązania emocjonalnego" może mieć kłopot ze złapaniem klimatu.
Zazdroszczę Japonii i możliwości cykania fotek. ja miałem tylko tydzień i ledwo zdążyłem się rozsmakować.
Jacek
-------------------------------------------------------
D850+D810 /N24-120/N70-200/N85 1.4/ N16-35 / N28
Skontaktuj się z nami