Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie obrazki z Kansai

Kilka codziennych cz-b zdjęć z okręgu Kansai w Japonii. Zapraszam.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
    ニコンのカメラ

Domyślnie

1, 9 mi się szczególnie podobają.. też tam byłem i uważam, że to magiczne miejsce. Nie rozumiem tylko - dlaczego wszystkie w ciężkim klimacie b&w? Rozumiem, że to sprawa gustu, ale moim zdaniem tutaj nie wszystkie pasują w b&w (mimo, że też lubię szarości). Pozdrawiam.
    D600, D7000 | N35 1.8G, N50 1.8D, N85 1.8G, Samyang 8mm, Tokina 11-16 2.8, SB-600, SB-900
    http://ozim.pl

Domyślnie

Ja tam nie byłem i być może dlatego nie widzę w tych zdjęciach żadnej magii.
    Dla mnie jest to zestaw zupełnie przypadkowych fotek, których n ie ratuje nawet teoretycznie samogrająca egzotyka.
    Zabrakło tu spójności przekazu, idei co sie chciało pokazac, a co za tym idzie właściwych środków fotograficznych.

9-ka, jest de facto zdjęciem stokowym i mogłaby być zrobiona w dowolnym miejscu świata.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Co prawda nie byłem w Japonii, ale te zdjęcia nie oddają charakteru Azji m/z.

Domyślnie

@TamTaramTam: robię głównie kolorowe zdjęcia w Japonii, tutaj jest próba cz-b
    @lechupe: magia. egzotyka... chciałem tego uniknąć i pokazać codzienność
    @dammiz: Co to jest charakter Azji? To codzienne zdjęcia bez gejsz itp

Dziękuję za komentarze.
    Poniżej dodaję kolorową wersję 1-ki

1. kolor

ニコンのカメラ

Domyślnie

Klimat tu oddany jest szaro-bury. Brak kontaktu z ludźmi. 3-ka w kolorze dużo by zyskała.

Domyślnie

wróciłem z Japonii tydzień temu i moim zdaniem kilka z pokazanych fotek powinna być zdecydowanie w kolorze, chociażby 7, 1-kę już pokazałeś, 3-4-5 też.
    Charakter - niektóre z nich rozumiem, ale ktoś kto tam nie był i nie czuje minimalnego "powiązania emocjonalnego" może mieć kłopot ze złapaniem klimatu.
    Zazdroszczę Japonii i możliwości cykania fotek. ja miałem tylko tydzień i ledwo zdążyłem się rozsmakować.
    Jacek
    -------------------------------------------------------
    D850+D810 /N24-120/N70-200/N85 1.4/ N16-35 / N28

Uprawnienia umieszczania postów