Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Kasia

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

2 jest całkiem fajna.
    1 oprócz tego co powiedziano to nie pasują mi jeszcze buty.

Wydaje mi się że problem nie tkwi w jednej lampie, ale w tych 20 minutach. Nawet jednalampa można zrobić dobre zdjęcie. Tobie prawie wyszło na 2. Spróbuj ustawić modelke lekko odroczona w stronę lampy to trochę cienzniwelujesz .Albo lepiej zrób jakąś sobie blende np że styropianu.
    N i pare gratów

Domyślnie

militarius skoro wiesz że wszystko jest pięknie i zrobione perfect to może trzeba było napisać "proszę nie komentować"
    Ale przyznam że De Camtrios trochę przesadził w komentarzu

Domyślnie

zawsze proszę o konstruktywne komentarze a nie widzę powodu, dla którego De Camtrios skomentował i wytknął takie rzeczy nie mając zbytniego pojęcia o fotografii studyjnej
    podsumowując - technicznie wszystko jest zrobione świadomie co do reszty - foty trwały 20 minut wraz z przebraniem, więc nie mam wiele ciekawych kadrów
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez militarius Zobacz posta
    zawsze proszę o konstruktywne komentarze a nie widzę powodu, dla którego De Camtrios skomentował i wytknął takie rzeczy nie mając zbytniego pojęcia o fotografii studyjnej
    podsumowując - technicznie wszystko jest zrobione świadomie co do reszty - foty trwały 20 minut wraz z przebraniem, więc nie mam wiele ciekawych kadrów
    Nie trzeba specjalizować się w fotografii studyjnej, żeby trochę wiedzieć na temat fotografii w ogólności. Może sam nie zrobiłbym tego lepiej, ale dlatego nie przedstawiam tu niewykończonych zdjęć i nie bronię się przed krytyką mówiąc, że miałem 20 minut, jedną lampę... brak ciekawych kadrów itp. itd.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    BBa/Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez militarius Zobacz posta
    w 20min? to miales chyba przerwe obiadowa w szkole.. j/w

Domyślnie

Kolega militarius niech się nie obraża na kolegę De Camtriosa, bo to naprawdę nie wygląda za dobrze a nie trzeba być kucharzem aby wiedzieć co smakuje lepiej a co gorzej. De Matrios wytknął rzeczy, które są istotne, bo rolą fotografa jest nie tylko zadbanie o właściwą ekspozycję i kadr ale również o to co fotografuje, szczególnie gdy jest to sesja studyjna. Co fotografuje czyli Twoją rolą jest zadbanie również o wizerunek osoby fotografowanej. To w końcu Ty podpisujesz sie pod tymi zdjęciami a nie ktoś inny, nie modelka. Ja wiem, że raz wyjdzie coś gorzej raz lepiej. Życie. Ale trzeba mieć świadomość , że fotograf rozliczany jest za całokształt zdjęcia i jego klimat a nie tylko za światło i koniec.
    Trochę merytoryki zresztą też było w słowach De Camtriosa, bo istotnie o ile zaplanowany cień jest ok, chociaż lepiej mogłeś nim dużo zagrać, tak tło (raczej nie kartonowe) jest do korekt. Faktura tła widoczna szczególnie w cieniach jest do korekty. Od dołu odbicie jakieś lub soft, zasadniczo w świetle na tzw. muszlę, upiększyłoby szyję. W trójce masz wymiziana twarz i gęsia skórkę na szyi. JAk już to koryguj i szyje pędzlem smoothingu czy czym tam to robisz. W dwójce jej dłoń jest w bardzo niefortunnej pozycji ..tam na dole, ściął bym też powietrze na górze podobnie jak w jedynce. Goń modelki ile sił aby pokazywały się jak trzeba a nie trzymały sie raz za włosy a raz za ..nie wiem co. Ćwicz, dbaj o szczegóły i elegancję...Szczególnie, że pokazujesz te zdjęcia w dziale moda/glamour/beauty a to zobowiązuje
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów