Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Program do opisywania zdjęć

Witam, od dłuższego czasu męczę się z opisywaniem (keywords caption itd) zdjęć w PSie... ale idzie to jak krew z nosa. Kiedyś ktoś z kim nie mam juz kontaktu pokazywał mi pewien program ale za nic nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy. Generalnie działał on na tej zasadzie, że przed np meczem można było sobie przygotować 3/4 opisu, składy obu ekip, przypisać każdego zawodnika pod dany klawisz i 1 wciśnięciem dodawać do gotowego opisu tylko nazwisko grajka którego akurat mamy na zdjęciu. Mam nadzieje, że w miarę zrozumiale to opisałem i ktoś pomoże Z tego co pamiętam można tam było też zrobić jakąś podstawową obróbkę typu kadrowanie, rozjaśnienie itp.

Domyślnie

ostatnio byl watek o opisywaniu zdjec
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=221008
    ale polecam tez wyszukiwarke, bo bylo bardzo duzo tematow o iptc na forum

Domyślnie

Znalazłem ten temat, ale niestety nie znalazłem tam odpowiedzi na moje pytanie ;/

Domyślnie

ten program to Photo Mechanic

przed meczem przygotowujesz sobie składy w pliku txt np

L11 GERGO LOVRENCSICS
    LOV GERGO LOVRENCSICS

a potem piszesz l11 lub lov i wskakuje pełne imie i nazwisko

Domyślnie

TAK !!! To tego szukałem, dzięki wielkie !

Domyślnie

problem z fotostation jest taki, że kosztuje jakieś 600 baksów, a mechanic 150 i czesto są promocje

Domyślnie

to ile kosztuje to wiem bo posiadam, ale przestalem korzystac jak sie okazalo ze apgrejd to poprostu zakup nowej wersji (minus pare procent)
    teraz korzystam z media pro i sobie chwale, ale ja nie potrzebuje na szybko z reporterki

Uprawnienia umieszczania postów