Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar neo1977
    Miasto
    Nowogrodziec

Domyślnie Pierwszy raz studyjnie

Witam miałem okazje robić ostatnio pierwszy raz portrety przy oświetleniu studyjnym, a oto co poczyniłem:
    1.
    2.

Domyślnie

Dla mnie światło za ostro i bez kontroli.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Wg mnie zbyt twarde światło i faktycznie takie jakieś nieokiełznane. Popracuj nad światłem i wykorzystaj potencjał modelki. Mam wrażenie, że dziewczyna czuła się swobodniej podczas sesji niż Ty.
    Festina lente!

Domyślnie

Jak wyżej, a poza tym na drugim wynika z ostrości, że oparcie krzesła jest kluczowym punktem kadru...
    D800, sigma 70-200 2.8, nikkor 50 1.4G, Tamron 17-50 2.8, sb900

Miasto
    Nowogrodziec

Domyślnie

To co powiecie na ten kadr(tylko nie piszcie szkoda obciętej ręki modelki)pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez neo1977 Zobacz posta
    To co powiecie na ten kadr(tylko nie piszcie szkoda obciętej ręki modelki)pozdrawiam
    Tu już lepiej ale szkoda rąk. Modelka super!
    Festina lente!

Domyślnie

No szkoda, bo kadr tym zniszczyłeś, nie przycina się w stawach.
    NIKON D750+MB-D16, N50 1.8G, N85 1.8G, N16-35 VR, N24-120 VR, N70-200 VR, N105 2.8G micro, SB-700, Helios 44M, Jupiter 37A

Domyślnie

Miałeś sporo czasu aby skadrować poprawnie w studio masz nie ograniczony czas co innego w plenerze gdzie masz słońce, chmury, ludzi którzy mogą rozproszyć modelkę lub ciebie.

Miasto
    Nowogrodziec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hiszam Zobacz posta
    Miałeś sporo czasu aby skadrować poprawnie w studio masz nie ograniczony czas co innego w plenerze gdzie masz słońce, chmury, ludzi którzy mogą rozproszyć modelkę lub ciebie.
    akurat w studio bylo troche wiecej osob,kazdy sie pchal do modelki,mysle ze jak bym byl sam na sam z modelka lepiej bym skadrowal.pozdrawiam

Domyślnie

w przypadku pierwszych zdjec zdecydowanie leży światło, jest za ostre, twarde, na drugim zdjeciu zobacz jak wyszła lewa strona twarzy modelki, widoczne zmarszczki i zniekształcenia skóry.
    zdjecie z blondynką dużo lepsze, sam napisałeś że szkoda uciętych rąk, moim zdaniem szkoda tez zasłoniętego lewego oka, dziewczyna ma fajne uwodzicielskie spojrzenie.
    D3100, D7100 35 1.8G AF-S, Sigma 17-50 2.8 OS, Pentacon 50 1.8 MC, Nikon 85 1.8G, Metz 52 i zero wolnego czasu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów