Odkopię. Dręczy mnie pytanie, następującej treści, jak w Waszych Ricohach GR wygląda indeks cykniętych fotek ? W moim pierwszym Ricohu, którego kupiłem we wrześniu br. w przyzwoitym sklepie stacjonarnym, indeks ten wyglądał, mniej więcej, następująco 101 0228, co rodziło we mnie niejasne podejrzenie, iż ktoś się Ricohem bawił, cykając 228 zdjęć. Aparat wyglądał na nówkę nie śmiganą, wszystko fabrycznie zapakowane, poza tym, że karton nie był ofoliowany. Po radosnym miesięcznym współżyciu z moim GR, skradziono mi go 8 października 2015, a ja w dniu wczorajszym odebrałem ze sklepu internetowego kolejnego Ricoha GR. Aparat ponownie wygląda na funkiel nówkę , ponownie karton firmowy nie jest zafoliowany, a indeks fotek, po zrobieniu pierwszego zdjęcia był następujący: 102 0001, może wiecie o co chodzi, bo może jednak nie o to, że tym akurat aparatem, cyknięto 1000 zdjęć . Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, wiem , że istnieje instrukcja ale najprawdopodobniej mam problemy z percepcją, bo tego co jest w niej napisane generalnie nie ogarniam