Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Soelden B&W

Domyślnie Soelden B&W

Moje próby z konwersją do b&w:

Liczę na Wasze komentarze.

Domyślnie

Fajny kadr, niebo nie wyszło za ciemne?
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgaik Zobacz posta
    Fajny kadr, niebo nie wyszło za ciemne?
    Ciemne, to fakt. Taki miałem pomysł na obróbkę, inaczej niż zazwyczaj.

Domyślnie

Przyjemny kadr i BW. Niebo ciemne, ale nie przeszkadza
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Mz. niebo jednak zbyt ciemne, ale skoro tak chciałeś ...

Domyślnie

Niebo jak najbardziej w porządku i myślę, że mogłoby jeszcze delikatnie pójść w czerń, dobry kontrast z resztą foty.
    Wybacz taką ingerencję, ale nie do końca podoba mi się ten jasny fragment chmury na samej górze pośrodku
    ...i również, w takiej odsłonie wzrok troszkę biega od lewego zbocza do pozostałych elementów kadru,
    i zastanawiam się czy kwadrat od prawej [ewentualnie pion, choć nie przepadam za nimi] nie podkreśliłby bardziej, wijącej się ścieżki w dolinie, która to bardzo ładnie prowadzi w głąb kadru
    Podoba mi się kontrast, choć deczko za osto, ale to takie moje tam... ...no to na tyle z koncertu życzeń

Pozdrawiam! =]

Domyślnie

ciemne niebo to raczej do plusów dodatnich w fotografii się zalicza więc mz nawet gdyby było ciemniejsze to nic tragicznego by się nie działo.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adam Majchrzak Zobacz posta
    Niebo jak najbardziej w porządku i myślę, że mogłoby jeszcze delikatnie pójść w czerń, dobry kontrast z resztą foty.
    Wybacz taką ingerencję, ale nie do końca podoba mi się ten jasny fragment chmury na samej górze pośrodku
    ...i również, w takiej odsłonie wzrok troszkę biega od lewego zbocza do pozostałych elementów kadru,
    i zastanawiam się czy kwadrat od prawej [ewentualnie pion, choć nie przepadam za nimi] nie podkreśliłby bardziej, wijącej się ścieżki w dolinie, która to bardzo ładnie prowadzi w głąb kadru
    Podoba mi się kontrast, choć deczko za osto, ale to takie moje tam... ...no to na tyle z koncertu życzeń

Pozdrawiam! =]
    Dzięki za te uwagi. Odnośnie ciemniejszego nieba - spróbuję przy kolejnych zdjęciach. Jak szaleć, to na całego
    Cięcie rozważałem, ale za każdym razem brakowało mi tej szerokości. Uwaga ze ścieżką słuszna, poszukam kadrów w których kończy się w LD rogu. Za dużego wyboru nie mam, zdjęcie robione z wyciągu - za każdym razem te same kąty, tylko inny układ chmur.
    Chmurka rzeczywiście może drażnić, ale nie miałem serca jej usuwać.

Domyślnie

ciemne niebo skupia uwage na białych partiach, bardzo udane B&W"))
    Aparat, jakieś obiektywy i torba używana.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    Dzięki za te uwagi. Odnośnie ciemniejszego nieba - spróbuję przy kolejnych zdjęciach. Jak szaleć, to na całego
    Cięcie rozważałem, ale za każdym razem brakowało mi tej szerokości. Uwaga ze ścieżką słuszna, poszukam kadrów w których kończy się w LD rogu. Za dużego wyboru nie mam, zdjęcie robione z wyciągu - za każdym razem te same kąty, tylko inny układ chmur.
    Chmurka rzeczywiście może drażnić, ale nie miałem serca jej usuwać.
    Z tym pozbyciem się chmurki, to kwestia kilku milimetrów, więc całość nie straciłaby wiele
    Co do kadrowania jeszcze i umiejscowienia ścieżki to uważam że teraz jest dobrze,
    i nawet po ew przycięciu do kwadratu, a może zwłaszcza wtedy dobrze by było gdyby właśnie nie "wychodziła" z któregokolwiek rogu.
    Dlaczego? Wydaje mi się to zbyt podręcznikowe [podobnie jak zaprezentowanie jaśniejszego nieba ... ],
    Tysiące ludzi pstrykają tysiące powielających się fotek, bez skupienia, bez myślenia, takie podanie wszystkiego na tacy,
    cóż z tego że są one nienagannej jakości skoro tak naprawdę nie pokazują niczego nowego, przecież nie o to chodzi, prawda?

Pozdrawiam! =]

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów