Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie jaki dysk do laptopa?

Znajomy poprosił mnie o wybór jakiegoś nowego dysku (stary padł) do laptopa Toshiba A200-1MD. Z tego co się zorientowałem to ma być 2,5" SATA, ale dokładnie to nie wiem...
    Jako, że totalnie się nie znam to proszę Nikoniarzy o pomoc
    Pojemność w sumie nie gra większej roli, ale raczej w granicach 160-320GB. Laptop wykorzystywany głównie do pisania w wordzie/excelu i sporadycznie szperania w internecie, więc nie trzeba jakiegoś super szybkiego itp.

Poza tym może ktoś się będzie orientował jak przeprowadzić procedurę wymiany dysku bo też nie wiem jak się za to zabrać.
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Domyślnie

Żeby daleko nie szukać:
    http://www.agito.pl/dysk-wd-blue-wd2...3191,175-36026

Mam dysk z tej serii od kilku tygodni i jest ok. Za bardzo się nie grzeje, nie jest głośny.
    N

Domyślnie

Jakiś SSD 120GB - przynajmniej nie padnie jak upadnie :]

Domyślnie

Nie mam zaufania do SSD właśnie z powodu nadmiernej awaryjności. A jak mu upadnie cały laptop, to dysk będzie ostatnia rzeczą, o jaka będzie się martwił.
    N

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez militarius Zobacz posta
    ...
    Poza tym może ktoś się będzie orientował jak przeprowadzić procedurę wymiany dysku bo też nie wiem jak się za to zabrać.
    Co dysków, to dwu i półcalowych jest cała masa z HDD najlepiej WD blue, albo black.

Do laptopa jednak, proponuję SSD, np. Samsung 840.

A z ta wymianą, to Ty tak poważnie, czy tylko sobie żartujesz?

Wymiana jest banalnie prosta, chyba że masz na myśli przeniesienie istniejącego systemu na nowy dysk.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Wymiana jest banalnie prosta, chyba że masz na myśli przeniesienie istniejącego systemu na nowy dysk.
    a to to jak? tak na wszelki wypadek, bo zamierzam kieszen Silverstone kupic na dysk i pewnie zamienie dyski, czy to tym programem co kiedys pisales Active-Boot-Disk wystarczy do skopiowania calego systemu z dysku i przekopiowania botowalnego na drugi?
    Chyba ze w Biosie zmienie, zeby sie uruchamial z cd-romu jak bedzie to mozliwe, wtedy nie musialabym nic kombinowac.. tak mysle..
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 10-04-2013 o 23:06
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

no właśnie tak patrzyłem na WD blue i wydawało mi się okej, ale wolałem spytać speców na SSD szkoda kasy w tym wypadku, wierzcie mi...

co do wymiany to nigdy nie robiłem takich rzeczy ale już znalazłem odpowiedni obrazek i wiem co i jak odkręcić i zmienić
    || 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
    Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf

Domyślnie

to taki polecacie: WD Scorpio Blue? Ja bym chyba wybrala ten: Seagate/Samsung Momentus przeciez to i tak loteria

Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mekano, tak właśnie ten program miałem na myśli.

Wykonuje się za jego pomocą kopię całego dysku, albo partycji i przenosi na inny dysk.

Nie muszę chyba dodawać, że musi to dotyczyć tego samego komputera (?).
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Johanan, tak nie musisz dodawac, to wiem dzieki.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów