Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jako iż jest to mój pierwszy w ogóle wątek na tym forum dlatego chce się z wszystkimi przywitać. Jestem już użytkownikiem forum "Optyczne.pl" lecz, stwierdziłem, że lepiej jak spytam się ludzi posiadających tylko i wyłącznie Nikony. No więc przymierzam się do zakupu pierwszej lustrzanki. Wybór poszedł na lustrzankę, bo zdjęcia zrobione aparatem kompaktowym nie są zadowalające. Fotografuje rzecz biorąc wszystko, od przyrody po ulice mojego miasteczka
. Nie znam się w ogóle na modelach lustrzanek Nikona, ale byłem w sklepie fotograficznym i zobaczyłem dane modele (zapisałem nazwy): Canon 650D, Canon 600D, Nikon D3100, Nikon D5100, Nikon D7000, Nikon D90. Najlepiej leżała mi 600D i D5100, chociaż muszę powiedzieć, że wcale D90 nie leżał najgorzej. D7000 niestety był w specjalnej obudowanej, szklanej wystawie także nie było możliwości "pomacania". Body chciałbym zakupić z obiektywem kitowym 18-105mm. Nic poza tym, jedynie do tego karta pamięci i statyw na dobry początek. Budżetu nie potrafię określić, gdy dojdą do tego akcesoria. Być może 3300 zł z akcesoriami. Bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziękuję.
PS. Wiem, że takich tematów było już dosyć sporo, ale nie potrafię z nich nich wybrać i będę bardziej usatysfakcjonowawszy, gdy dostanę własne odpowiedzi na mój temat.
Szukaj

Skontaktuj się z nami