Szukaj
Ostatnio edytowane przez shady ; 28-03-2013 o 13:08
Winieta kompletnie zbędna![]()
do albumu![]()
|| 5D + 85 1.8 || R+600 + YN622C ||
Zapraszam - https://www.facebook.com/photo.kf
Jak dla mnie to zdjęcie nadaje się jedynie to domowego albumu. Kiepskie światło, kadr bez szału, twarze jakieś takie sine się wydają (tak to przynajmniej wygląda na zwykłym monitorze u mnie w pracy) i do tego ta winieta. Jestem na nie.
Dlaczego to światło jest wg ciebie kiepskie i kadr jest bez szału?
Na moim eizo kolory są w porządku - nie widzę żadnych zasinień. Saturacja mała, ale przez to jest lepszy klimat i nie wygląda jak jpeg z małpki. Ładne rozmycie tła i wydobycie mamy i synka na pierwszy plan jak najbardziej na plus. Jedyne czego bym się pozbył to ta biała winieta.
Nikon
Kolejny raz zastanawia mnie fakt ISO 640 czas 1/800 ... Chyba, że chciało się uzyskać efekt brzydkiego szumu. Światło nawet nie jest kiepskie. Jego po prostu brakuje. nie ma ! Kompletna klapa. Kadrowo też słabo. A obróbka woła o pomstę do nieba. Zmasakrowane zdjęcie. MZ nawet nie nadaje się do domowego albumu.
Nikon D7200 | D90 + MB-D80 | T11-16 2.8 | N35 1.8G | N18-105 3.5-5.6 | T90 2.8 Macro | T70-200 2.8 | SB-900 | YN-560 III
Nom winietka nie potrzeba. Wystarczyło by czyste tło bez przeróbki. Ale jakiś klimat jest na focie i to się liczy!
Skontaktuj się z nami