Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Epson R3000

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Epson R3000

Witam.
    Szukam kogoś kto posiada, albo ma wiedzę o drukarce Epson R3000. Chcę ją kupić. Ale wcześniej chciałbym porozmawiać z kimś kto z tą drukarką pracuje.
    Serdecznie pozdrawiam

Domyślnie

Zaraz po zakupie warto ściągnąć ze strony epsona i zainstalować Firmware Updater version AS27B4
    Nie będzie wtedy marnować tuszu na niepotrzebne czyszczenia głowicy kiedy uruchomisz ją po postoju dłuższym niż trzy doby.
    R3000 - moim zdaniem najlepszy wybór spośród drukarek A3+

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez digger-gp Zobacz posta
    R3000 - moim zdaniem najlepszy wybór spośród drukarek A3+

No chyba jednak Canon Pro 1 jest w tym momencie numerem jeden w tym formacie. Chociaż ja drukuję Epsonem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    No chyba jednak Canon Pro 1 jest w tym momencie numerem jeden w tym formacie. Chociaż ja drukuję Epsonem
    Gio, Nie wszystko złoto co się świeci..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez digger-gp Zobacz posta
    Gio, Nie wszystko złoto co się świeci..

Ja tu nigzie złota nie widzę. Po prostu Canon aktualnie jest nieco bardziej wydajny. Tzn. pluje mniejszymi kropelkami przez co nie zuzywa tyle atramentu co Epson. Jeśli chodiz o jakość obrazka, to raczej nie ma wyraźnego lidera. Sprzęty jednego i drugiego producenta pod tym względem urywają d..pę

Domyślnie

Dzięki.
    Spróbuję się z Tobą skontaktować prywatnie.
    Może uda się porozmawiać.

Pozdrawiam

Domyślnie

jak kupisz to daj znać jak to chodzi bo też planuje ją kupić
    Aparat fotograficzny. moje inspiracje i GPLUS
    "...świat opisują liczby, gdy znajdziemy wszystkie dane z odpowiedniego zbioru, pojawi się wzór..."

Domyślnie

>Gio: szczegolnie duza roznica w zuzyciu atramentu na korzysc Canona Pro-1 jest podczas druku na A3+ na podlozu Rag - niestety tak jak w 9500 Canon zostawia sobie spore marginesy. Jedyne obejscie to robic swoje profile z ustawieniem papieru innym niz Art/Rag.
    Nie wiem, nie znam się - nie bierzcie mnie na poważnie.

Domyślnie

R3000 nie robi marginesów szerokości 35mm na FineArt'ach, drukuje na nośnikach o grubości do 1.3 mm a nie jak Pixma do 0.6mm , można drukować z rolki - w każdym razie można z tym powalczyć.
    A jak kieszeń cię zaboli, bez problemu znajdziesz przedniej jakości tusze zamienniki i kartridże.. ja moje kupiłem w USA 9x100ml za 150$ z przesyłką gratis. Spróbujcie znaleźć do Pixmy Pro-1 ....!
    R3000 ma też mniejszą minimalną kroplę 2pl w porównaniu do 4pl w Pro-1 co zapewne nie jest bez znaczenia. Przy intensywnym użytkowaniu w canonie trzeba się liczyć z wymianą głowic ponieważ się zużywają.

Mam ColorMunki Photo i Argyll'a CMS........... I choć kroczę ciemną doliną, niczego się nie ulęknę....

Uprawnienia umieszczania postów