Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Yongnuo MR-58

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Yongnuo MR-58

Witam,

znalazłem taki wynalazek: Yongnuo MR-58 (http://chawison.pl/50,yongnuo-mr-58-...pus-pentax,404), i tak się zastanawiam, czy przydatne będzie w fotografii makro.
    Uzywam Tamrona 90/2.8 i generalnie wszystkie zdjęcia makro wykonywałem w świetle zastanym.

Ale tak sobie pomyślałem o dokupieniu czegoś, co mi doświetli co nieco fotografowane obiekty. O lampie z dyfuzorem nie myślę - cena

I pytanie do szacownego grona, bardziej zorientowanego i doświadczonego - czy jest sens kupowac ten zestaw ?

Pomożcie, podpowiedźcie, doradźcie lub odradźcie.

Z góry dziekuję za każdą podpowiedź

Pozdrawiam
    kifcio

Domyślnie

Nie ten dział raczej. Lampa jak lampa. Delta ma też w podobnej cenie. Na dobrą sprawę przy ograniczonym budżecie można zbudować mini softbox na wbudowaną, albo kupić jakąś SB-25 i ją rozpraszać. W tych chińczykach podobno szybko diody padają.. ze swojego doświadczenia nie wiem, bo nie odważyłem się takiej kupić.
    d90 + 18-55 + 50/1.8 + 55-200 VR + Carl Zeiss Sonnar 135/3.5 + S10-20/4-5.6 + SB-600 + Nissin Di622

Domyślnie

jak nie ten dział, proszę moda o przeniesienie

natomiast wracając do meritum - miał ktoś może styczność z podobnym wynalazkiem

Uprawnienia umieszczania postów