Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Most Karola

Domyślnie Most Karola

Pierwsza moja wrzuta tutaj. Wypad do Pragi.

Domyślnie

Za mało tu rzeczonego mostu i trochę krzywo. To raczej kapela na moście. Zdjęcie niestety nie oddaje atmosfery tamtego miejsca i go nie identyfikuje. Daj jak masz coś więcej z chęcią zerkniemy...
    AMATOR

Domyślnie

Sorry. To tylko jedno zdjęcie. Więc most karola to nie temat reportażu, tylko wskazanie miejsca. Mój błąd, mogłem wpisać orkiestra uliczna, żeby ktoś nie oczekiwał całej serii oddającej kompletną atmosferę tamtego miejsca. Liczyłem na wytknięcie wad samej fotki. Dzięki za wskazanie choć jednej, ale możesz powiedzieć co konkretnie jest krzywo ?

Domyślnie

Zerknij na architekturę i budynek w centrum kadru. Wydaje mi się pochylony w prawo. Oczywiście grajkowie są dynamiczni i tego nie widać. Niestety przy próbie pochylenia w lewo prawdopodobnie utnie kawałek krzyża i lampiona więc pewnie i tak pozostawisz zdjęcie jakie jest. W zakresie kapeli to też boli ucięcie futerału/walizki na pieniążki co już jest istotnym elementem dla utrwalonej sceny.
    AMATOR

Domyślnie

Podoba mi się. Z początku coś mi się nie zgadzało i pomyślałem, że to lustrzane odbicie w poziomie. Napis na krzyżu wydaje się jednak mówić co innego

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zeb McKane Zobacz posta
    Zerknij na architekturę i budynek w centrum kadru. Wydaje mi się pochylony w prawo..
    budynek nie stoi prostopadle do osi obiektywu, więc wygląda na to jakby się chylił i nie ma co tu poprawiać, fajny kadr ale trochę za mało dynamiczny
    D700 // S 24-70 2,8 // N 35 1.8 DX // SB700 //

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez picia78 Zobacz posta
    budynek nie stoi prostopadle do osi obiektywu, więc wygląda na to jakby się chylił i nie ma co tu poprawiać, fajny kadr ale trochę za mało dynamiczny
    Nie wygląda, tylko się chyli. Popatrz na latarnię i krzyż. Wystarczy lekko obrócić w lewo, nie trzeba korygować perspektywy.

Uprawnienia umieszczania postów