Szukaj
Ostatnio edytowane przez sea21 ; 04-03-2013 o 00:42 Powód: Zdjęcie usunięte na prośbę autora.
Panerai vel Eliot Capone
Generalnie polecam D 800 i N 85mm 1.8 G
Panerai vel Eliot Capone
A cóż to za dziwny kadr na pierwszym?
Tak miało być, czy mi się jeszcze zdjęcie do końca nie wgrało?![]()
pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei
Jak najbardziej dziwny kadrByłem ze znajomym fotoamatorem połazić po lesie, pofocić jakieś detale roślinne i tak go jakoś trafiłem. Wiem, że kadr wyszedł straszliwie ... w sumie wrzuciłem tutaj by pokazać możliwości sprzętu koleżankom i kolegom zastanawiającym się nad tą puszką lub tym obiektywem stąd opis czym robione. Podoba mi się ta fota, żałuję jednak, że zabrakło mi 2 cm z prawej strony. Inna sprawa, że raczej unikam klasycznych - poprawnych ujęć / kadrów jakich miliony powielane są na necie
![]()
Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-03-2013 o 12:48
Panerai vel Eliot Capone
Uffff... bo już myślałem, że to "dla niezdecydowanych" to jakaś oferta matrymonialna
Nie wiem czy tym zdjęciem byś kogoś zachęcił czy zniechęcił. Pozdrawiam![]()
a jakież to możliwości sprzętu pokazałeś tymi zdjęciami ? Bo ja tu raczej ich nie widze. Ot zwykłe pstryki fatalnie skadrowane, bez wyrazu, pomysłu, światła, emocji. Zasadniczo kosz z poziomu aparatu.
Nie, nie ... wszystko "pod kontrolą". Nie planuję zarabiać na fotografii, nie promuję się tutaj ponieważ nie jestem zawodowcem. Zresztą fotki wybrałem tak na szybko z tego co akurat miałem pod ręką bo dopiero wczoraj nauczyłem się wrzucać fotki na forumPolecam byś zerknął jeszcze na "krajobrazy" Tam wrzuciłem 3 fotki. Mam nadzieję, że jakaś się Tobie spodoba. W końcu zdjęć nie robię tylko dla siebie do wiecznej szuflady. Chętnie się poduczę korzystając z konstruktywnej krytyki.
Panerai vel Eliot Capone
Rozumiem unikanie klasycznych kadrów, ale poprawnych już nie. Sorrki, ale cięcie na oku... Brrrr - to nie jest świadome odstępstwo od sztywnych "ram", tylko albo brak wyczucia, albo jakaś prowokacja
Wybacz, ale jestem zdania, że świadome łamanie kanonów i zasad w fotografii jest jak najbardziej akceptowalne w dwóch wypadkach: jeśli ktoś zjadł zęby na owych klasycznych kadrach i przez to wie jak to delikatnie zrobić, oraz jeśli ów proces niesie jakieś przesłanie, jeśli coś nam mówi i jest uzasadniony.
Pozdrawiam.
Boli taki wpis ale tam - masz racjęNie ma tutaj żadnej sztuki. Żona cyknięta w kuchni przed wyjściem na zakupy i dzieciak w sypialni - oba by sprawdzić jak obiektyw ostrzy na oczy
Oczywiście gdybym dał dwie ostatnie foty któremuś ze ślubniaków to idzie zrobić z nich "dzieło"
Ogólnie - bardzo dziękuję za wpisy. To motywuje do pracy nad swoimi fotkami.
Panerai vel Eliot Capone
również bym się jeszcze zastanowił czy brać owy sprzęt widząc ukazane zdjęcia. Jakoś do mnie nie przemawiają. gdyby nie ten kadr nr 1 mógłby zostać.
Skontaktuj się z nami