Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Portretowisko Panerai

Dla niezdecydowanych. Nikon D 90 z obiektywem Nikkor 85 mm 1.8 G

[zdjęcie usunięto]

oraz wzorem Fatmana ... własna modelka ... tym razem D800 i 85mm 1.8 G.

Ostatnio edytowane przez sea21 ; 04-03-2013 o 00:42 Powód: Zdjęcie usunięte na prośbę autora.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Generalnie polecam D 800 i N 85mm 1.8 G

Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

A cóż to za dziwny kadr na pierwszym?
    Tak miało być, czy mi się jeszcze zdjęcie do końca nie wgrało?
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pgaik Zobacz posta
    A cóż to za dziwny kadr na pierwszym?
    Tak miało być, czy mi się jeszcze zdjęcie do końca nie wgrało?
    Jak najbardziej dziwny kadr Byłem ze znajomym fotoamatorem połazić po lesie, pofocić jakieś detale roślinne i tak go jakoś trafiłem. Wiem, że kadr wyszedł straszliwie ... w sumie wrzuciłem tutaj by pokazać możliwości sprzętu koleżankom i kolegom zastanawiającym się nad tą puszką lub tym obiektywem stąd opis czym robione. Podoba mi się ta fota, żałuję jednak, że zabrakło mi 2 cm z prawej strony. Inna sprawa, że raczej unikam klasycznych - poprawnych ujęć / kadrów jakich miliony powielane są na necie
    Ostatnio edytowane przez Panerai ; 03-03-2013 o 12:48
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Uffff... bo już myślałem, że to "dla niezdecydowanych" to jakaś oferta matrymonialna
    Nie wiem czy tym zdjęciem byś kogoś zachęcił czy zniechęcił. Pozdrawiam

Domyślnie

a jakież to możliwości sprzętu pokazałeś tymi zdjęciami ? Bo ja tu raczej ich nie widze. Ot zwykłe pstryki fatalnie skadrowane, bez wyrazu, pomysłu, światła, emocji. Zasadniczo kosz z poziomu aparatu.

Domyślnie

Nie, nie ... wszystko "pod kontrolą". Nie planuję zarabiać na fotografii, nie promuję się tutaj ponieważ nie jestem zawodowcem. Zresztą fotki wybrałem tak na szybko z tego co akurat miałem pod ręką bo dopiero wczoraj nauczyłem się wrzucać fotki na forum Polecam byś zerknął jeszcze na "krajobrazy" Tam wrzuciłem 3 fotki. Mam nadzieję, że jakaś się Tobie spodoba. W końcu zdjęć nie robię tylko dla siebie do wiecznej szuflady. Chętnie się poduczę korzystając z konstruktywnej krytyki.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

Rozumiem unikanie klasycznych kadrów, ale poprawnych już nie. Sorrki, ale cięcie na oku... Brrrr - to nie jest świadome odstępstwo od sztywnych "ram", tylko albo brak wyczucia, albo jakaś prowokacja
    Wybacz, ale jestem zdania, że świadome łamanie kanonów i zasad w fotografii jest jak najbardziej akceptowalne w dwóch wypadkach: jeśli ktoś zjadł zęby na owych klasycznych kadrach i przez to wie jak to delikatnie zrobić, oraz jeśli ów proces niesie jakieś przesłanie, jeśli coś nam mówi i jest uzasadniony.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    a jakież to możliwości sprzętu pokazałeś tymi zdjęciami ? Bo ja tu raczej ich nie widze. Ot zwykłe pstryki fatalnie skadrowane, bez wyrazu, pomysłu, światła, emocji. Zasadniczo kosz z poziomu aparatu.

Boli taki wpis ale tam - masz rację Nie ma tutaj żadnej sztuki. Żona cyknięta w kuchni przed wyjściem na zakupy i dzieciak w sypialni - oba by sprawdzić jak obiektyw ostrzy na oczy Oczywiście gdybym dał dwie ostatnie foty któremuś ze ślubniaków to idzie zrobić z nich "dzieło"

Ogólnie - bardzo dziękuję za wpisy. To motywuje do pracy nad swoimi fotkami.
    Panerai vel Eliot Capone

Domyślnie

również bym się jeszcze zastanowił czy brać owy sprzęt widząc ukazane zdjęcia. Jakoś do mnie nie przemawiają. gdyby nie ten kadr nr 1 mógłby zostać.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów