co do sprawdznia przebiegu migawki to OpandaExif darmowy do ściągnięcia z sieci....
Szukaj
co do sprawdznia przebiegu migawki to OpandaExif darmowy do ściągnięcia z sieci....
Jak się nie ma co się lubi to i wtedy się nie lubi tego co się ma....
czyli jak chciał bym wiedzieć jaki ma przebieg aparat to tylko serwis?
wygląda na to, że tak. Ale zawsze możesz się dogadać ze sprzedającym, że chcesz odesłać do serwisu na sprawdzenie przebiegu i ewentualne czyszczenie czy przegląd. Jeśli aparat będzie wymagal większej inwestycji niż 200 pln zawsze możesz się potargować![]()
szukam wszystkiego na temat tego aparatu i mam banię bo iedni go chwalą inni nie zostawili by na nim sucheji nitki
bo jedni piszą ze ma niedokłany AF ze aparat głównie do studja i takie pierdołyNo piszą ludzie ze mają jakieś problemy z tym aparatem czy to prawda? Co do jakości zdjęc to nie tragiczne z tegp co morzna zobaczyć http://pl.trekearth.com/photos.php?cat=camera&id=83 czy mi się tylko tak wydaję.
Ostatnio edytowane przez hal ; 02-04-2007 o 17:30
ja też tak miałem, wiele osób tak twierdzi. Kumpel od którego kupiłem ma 3 body zmienil S2 Pro na S3 Pro, robi i w studiu i w plenerze, nie narzeka i jak narazie nie zmienia systemu. Wady S2 to baterię lecz mając zapasowy komplet spoko luz, AF może wolniejszy niż w Nikonie no i te 2 klatki na sekundę, mi to w zupelności wystarcza a aparat będzie używany w więcej w plenerze niż studiu. Jak pisałem bralem pod uwagę D70, ale S2 Pro jest od nigo lepszy takie moje zdanie od D80 na bank nie, choć jeśli chodzi o szumy to bije dużo droższe modele lustrzanek. Fotki na rozdzielczości max. nie mają sobie równych porównywałem z D70, 350D i 400D. Dwie ostatnie pomimo 8 i 10 mln. pixeli różnice naprawdę nie są aż takie wielkie, jeśli chodzi o 350D prawie nie zauważalne, szumy dużo niższe. Kupilem S2 Pro tylko dla tego, że za dobrą kasę masz świetny aparat , a jak straci na wartości za rok czy 2 to zostawię sobie jako dodatkowe body. Ogólnie rzecz biorąc ma wady i zalety. Ja uważam, że za tą kasę jest to najlepsza alternatywa ceny do jakości![]()
No dzienki ze pocieszyłeś mnie pewnie go kupie ale za 1700zł bo ma wszystkie kable i zasilacz i dają 3 miechy gwarancji no ja znalazłem tylko porównanie z D100. http://www.pictchallenge-archives.ne...nuit2002B.html
Myślę, że jak za komplet z gwarancją itd. to dobra cenapojęcz trochę żeby rabacik był na komplet akumulatorów i jakieś piwko bo sprzęt trzeba oblać co by dobrze pracował
D100 interesował Mnie na początku, o S2 pro dowiedzialem się przypadkiem, minęły 3 mieś. nim kupiłem więc rynek dobrze sprawdzilem i mialem czas na dokladne analizy i testy. Czy kogoś będę namawial na S2 Pro, no nikogo przekonywać nie będę bo gdyby bylo Mnie stać na D80 kupił bym bez zastanowienia, lecz jeśli ktoś ma mniej kasy to zawsze będę polecać ten sprzęt. Za tą kasę nic lepszego się nie kupi, chyba że trafi Ci się okazja,ale chyba wariat by sprzedał D80 za 2 tyś
Pozdrawiam Jaca
Co do przebiegu. Pare dni temu dzwonilem do serwisu fuji w Wiedniu. Przy okazji dowiedzialem sie, ze serwis fuji tez nie ustala przebiegu, ale odsylaja do nikona. Czy tak jest wszedzie? Nie wiem.
Gwarantowany przebieg zas migawki, jak mi powiedziano to dla S1 i S2 40 tys. Dla S3 60 tys. a S5 ma miec podobnie jak D200 czyli 100tys. To nie oznacza, ze sie migawka rozleci, ale gwarantowane klapniecia.
Na jesieni moglem napstrykac sie D80 i S3 w jednakowych sytuacjach. Na D80 nie wymienilem, jak widac. To jednak 2 rozne bajki.
D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty
Chyba ostatnie pytanie mam jakie rodzaje pamięci mozna stosować wiem napewno ze Microdrive ale na allegro niemają 1GB tylko 4GB, no i jakie akumulatorki mozna stosować do pojemnika czy wszystkie?
Skontaktuj się z nami