Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

Napisałem j.w. ze nie bronię moich prac... tłumaczenie mojej wizji i tak niczego nie zmieni, przynajmniej w tym momencie... W sztuce piękno polega na tym ze każdy widzi, słyszy, odczuwa tak jak chce z odpowiednim nastawieniem emocjonalny bądź bez niego. Pozdrawiam. Ps. Odnośnie modelki dowiem sie czy życzy sobie na podanie jej danych

Domyślnie

Skoro czujesz że jest to dobre to po co Ci opinia innych? Faktycznie w szeroko rozumianej fotografii jest pozwolenie na wszystko, każdy może zrobić zdjęcie k.py na ulicy i uznać to za arcydzieło. Ale są dziedziny fotografii, w których obowiązują pewne zasady. Beauty/glamour takimi zasadami się rządzi. Miałeś piękną modelkę o egzotycznej urodzie, a ty strzeliłeś jej zdjęcie byle jakie. Obróbka ma ogromne znaczenie. Ręce na pierwszy rzut oka wyglądają jak od innej osoby, jakbyś coś pokazywał modelce i zapomniał wykadrować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adaszek76 Zobacz posta
    ... W sztuce piękno polega na tym ...
    Sorrki, ale jak czytam tego typu tekst to zdjęcie ma u mnie conajmniej -10 w skali zachwytu. I tu nie bierz tego personalnie do siebie, mam tak we wszystkich przypadkach.
    Sztuka to jasno sprecyzowana dziedzina i uprawiana jest przez artystów. Niejeden z nas czuje się artystą (mła nie) ale to nie to samo co bycie artystą.
    Mam chyba na tym punkcie uczulenie, że ktoś wstawiając marne lub dobre wg. siebie i innych zdjęcie z braku argumentacji zasłania się sztuką, artyzmem itp.
    I jeszcze raz powtarzam, nie bierz tego tak do siebie (może jesteś artystą)... mam uczulenie i tyle.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez pgaik ; 19-02-2013 o 11:06
    pralka Siemens, żelazko Tefal, kuchenka Samsung, stolik najtańszy z ikei

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adaszek76 Zobacz posta
    wiem co mówię bo siedzę w samym jądrze sztuki nie jest to ściśle fotografia ale wiem jakie mechanizmy nią sterują.)
    Mocne.

W przeciwieństwie do zdjęć, ale ja jestem poza jadrem i nie znam mechanizmów...
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

...Skoro czujesz że jest to dobre to po co Ci opinia innych?...

Nie wrzucałem tych zdjęć po to żeby ktoś mnie poklepał po ramieniu i powiedział.... wow zaje...
    Chciałem się nimi z wami podzielić ponieważ dostrzegłem w nich to coś? być może że dostrzegłem tam dziewczynę chcącą się przytulić do kogoś jej bliskiego?
    ręce stają się zarówno obramowaniem a całą uwagę skupiam wtedy na jej spojrzeniu które coś wyraża...
    Nie wiem czy w ogóle dobrze robię że odpisuje, nie zrozumcie mnie źle ale nie wiem czy tego typu rozmowa w formie pisanej ma jakiś sens?,
    Kurcze jeżeli ten temat jest kontrowersyjny to warto się spotkać i porozmawiać? Jak to się mówi bez flaszki tego się nie rozgryzie hehe
    a tak troszeczkę poważniej myślę że warto zakończyć tę rozmowę która i tak już niczego nie zmieni, no chyba że macie ochotę jeszcze mi w jakiś sposób dowalić...
    Pozdrawiam

P.s. w dziale portret wrzuciłem tzw. bezpieczne kadry choć tutaj nigdy nic nie wiadomo
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=224049

Domyślnie

Ale dlaczego doszukujesz się tutaj złych intencji ze strony komentujących? Jeśli jesteś zadowolony ze swojej pracy, nie przejmuj się. A najlepiej nie publikuj zdjęć w miejscu które służy ich krytyce.
    Moim zdaniem te zdjęcia się w ogóle nie bronią. Wyjaśniłeś teraz jaka myśl Ci przyświecała ale ja przeglądając te zdjęcia tej tęsknoty nie widziałem.
    Uważam, że nie ma się co oburzać tylko pracować. Tamte fotki portretowe mnie osobiście też nie ruszają. Światło jest bardzo poprawne, obróbka jest bardzo poprawna no i tyle. Nie zapadają w pamięci.
    I w sumie to już na marginesie, zmieniłbym albo skasował podpis.

Domyślnie

jak tam z kontaktem do modelki ?

Domyślnie

Niestety nie dopiszę nic nowego chyba. Dziwnie się patrzy n te kadry, bez rąk byłoby według mnie lepiej. Swoją drogą przy takim make'up-ie, i zamyśle o fotce glamour wizarzystka mogła postarać się o regulację brwi bo to aż razi wręcz.

Domyślnie

zdecydowanie masz rację popieram w 100%, tutaj nawet nie chodziło tylko o brwi (resztę wyczyściłem)... oryginalne zdjęcie zdecydowanie nie jest do pokazywania Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Kadrowo - dramat.
    Noooo, zgadzam sie niestety.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów