Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Kasia - portret (glamurowo? ;) )

1.

2.

3.

4.

5. i bonus ze zdjęcia powyżej (nie wiem ale podoba mi się ten kadr)

Domyślnie

Tak paczę i paczę i...

No niby wszystko jest:
    Dziewcze ładne,
    światło glamourowe,
    pozy też glamourowe
    a jednak czegoś brakuje...

Dużo pomarańczowego widzę, pomarańczowy jest mocno nieglamourowy. Przymknięte powieki też są nieglamourowe (wiem że niektóre tak mają ale trzeba bić po łapkach...).

Tak z całego oglądania wychodzi 4 (w sensie "dobry").

P.S. A i na tym bonusie to tak ciasno, że dziewcze sobie oko wybije krawędzią zdjęcia ;>
    (przy takich fryzurach trzeba moim zdaniem koniecznie ujednolicać kolor skóry głowy z twarzą, bo kuje)

Domyślnie

Przepiękne ! Bardzo się podobają (oprócz cz-b).

Dziewczyna bardzo fotogeniczna, ale oczy mają być widoczne.
    Super.

Pzdr.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Zdecydowanie masz rację co do koloru skóry głowy, też na to zwróciłem uwagę tylko zastanawiałem się na ile mogę poprawiać wizażystki, to w sumie miała być pokazana ich praca albo antyreklama? ... (choć i tak nie mogłem się powstrzymać od poprawiania, musiałem jakoś zachować umiar)...sesja miała nazwę metamorphose, czyli pojawiało się przy tym projekcie parę dziewczyn, amatorek i były malowane i czesane przez tzw. "profesjonalistki" yyy moja praca miała na celu pokazanie fryzury i make'up dlatego też na dwójce dziewczyna ma zamknięte oczy.... co do koloru to balans ustawiany ręcznie za pomocą szarej karty... czyli kolory naturalne (taki został nałożony make'up, no i pomiar za pomocą światłomierza Seconic)
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Tak paczę i paczę i...
    ...
    widać za długo w wannie przesiadujesz i następuje wygięcie materiału pod wpływem wilgoci
    ------------------------
    3 ładnie wyszła. Ciut wpada buzia w czerwonawy odcień, ale to chyba wada mojego monitora.
    B/W nie pasuje. Uroda modelki prosi się o kolor.

Tutaj jest... podpis

Domyślnie

faktycznie mogą razić takie kolory ale taki został nałożony fluid, podkład? z resztą widać różnicę między kolorem skóry głowy a twarzą poza tym dziewczyna jest mulatką... dla porównania przesyłam zdjęcia innej modelki z takimi samymi ustawionymi parametrami... nic nie zmieniałem odnośnie balansu

Domyślnie

Tak, wiem, widać na dekolcie, ale komentarz dotyczył zdjęcia jako całości a nie kadru i makijażu osobno ;>

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Przepiękne ! Bardzo się podobają (oprócz cz-b).

Dziewczyna bardzo fotogeniczna, ale oczy mają być widoczne.
    Super.

Pzdr.

Nie istnieje taki wyraz jak fotogeniczność.

Domyślnie

Tutaj zdecydowanie lepiej.

Domyślnie

Bardzo masywnie wychodzą ci te modelki albo za ciasny kadr,albo zła perspektywa, albo źle dobrana ogniskowa jestem na NIE

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów