Szukaj
A twierdziłeś Marcin, że jak ktoś się do Ciebie zwróci per Pan, to ma jak w banku, że mu nie odpiszeszCzyżbyś zmienił zasady?
Co do Twoich prac to jest to poziom mistrzowski. Do tej pory nie mogę się nadziwić jak błyskając używasz tak niskich małych przysłon. Do tego większość twoich zdjęć świecone gołymi żarówkami. Ja lampy mam poskręcane na maksa i mimo to nie mogę bardziej otworzyć niż f/5.6
Nikon
Nie używam niskich przysłon, tylko dużych aparatówhttp://marcinwuu.blogspot.com/2012/1...est-wazny.html
Eee no te zdjęcia to znane noJedyneczka cudna że ah!
RBi tak, 180/4.5
Dobry aparat, polecam - nie jest kultowy jak rolleiflex czy hasselblad, więc można go dostać w rozsądnych pieniądzach. Do studia nadaje się znacznie lepiej niż Pentacon Six, czy Pentax 67, a jest nie do zajechania, koń roboczy. Wspominam go bardzo dobrze.
Tak, centralna migawka w studio jest bardzo istotnym usprawnieniem - synchronizacja przy czasie 1/15, czy około 1/25 jak w psixie jest bardzo bardzo niedobra, zwłaszcza przy tak jasnym szkle jak sonnar - naświetlają się żarówki modelujące...
Tak jak piszę, do studia Mamiya jest znakomita. W plener Pentax czy Pentacon - są mniejsze, lżejsze, no i sonnar jest niesamowity jeśli mu się da odetchnąć - w studio się marnuje :)
Skontaktuj się z nami