Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Dwa gnioty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NiKtos Zobacz posta
    Gdzie można zobaczyć więcej Pana gniotów?
    :) http://marcinwuu.blogspot.com/

Domyślnie

Gdzie można zobaczyć więcej Pana gniotów?
    Cytat Zamieszczone przez Marcin Wuu Zobacz posta
    A twierdziłeś Marcin, że jak ktoś się do Ciebie zwróci per Pan, to ma jak w banku, że mu nie odpiszesz Czyżbyś zmienił zasady?

Co do Twoich prac to jest to poziom mistrzowski. Do tej pory nie mogę się nadziwić jak błyskając używasz tak niskich małych przysłon. Do tego większość twoich zdjęć świecone gołymi żarówkami. Ja lampy mam poskręcane na maksa i mimo to nie mogę bardziej otworzyć niż f/5.6
    Nikon

Domyślnie

Nie używam niskich przysłon, tylko dużych aparatów http://marcinwuu.blogspot.com/2012/1...est-wazny.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez easterling Zobacz posta
    A twierdziłeś Marcin, że jak ktoś się do Ciebie zwróci per Pan, to ma jak w banku, że mu nie odpiszesz Czyżbyś zmienił zasady?
    Teraz bym wiedział... choć to trochę krępujące wiedząc, że osoba do której się zwracam jest dłużej zalogowana na forum niż ja mam lat.

Domyślnie

Teraz bym wiedział... choć to trochę krępujące wiedząc, że osoba do której się zwracam jest dłużej zalogowana na forum niż ja mam lat.
    Dobrze piszesz jak na pięciolatka...

Co do zdjęć, cóż to jeden z moich ulubionych blogów i ciągle nie mogę się zdecydować czy za zdjęcia czy za wpisy

Domyślnie

Nie używam niskich przysłon, tylko dużych aparatów http://marcinwuu.blogspot.com/2012/1...est-wazny.html
    To zdjęcie to Mamiya RZ67 i Sekor 180/4.5?
    Nikon

Domyślnie

Eee no te zdjęcia to znane no Jedyneczka cudna że ah!

Domyślnie

To zdjęcie to Mamiya RZ67 i Sekor 180/4.5?
    RB i tak, 180/4.5
    Dobry aparat, polecam - nie jest kultowy jak rolleiflex czy hasselblad, więc można go dostać w rozsądnych pieniądzach. Do studia nadaje się znacznie lepiej niż Pentacon Six, czy Pentax 67, a jest nie do zajechania, koń roboczy. Wspominam go bardzo dobrze.

Domyślnie

RB i tak, 180/4.5
    Dobry aparat, polecam - nie jest kultowy jak rolleiflex czy hasselblad, więc można go dostać w rozsądnych pieniądzach. Do studia nadaje się znacznie lepiej niż Pentacon Six, czy Pentax 67, a jest nie do zajechania, koń roboczy. Wspominam go bardzo dobrze.
    Nadaje się lepiej niż PSix ze względu na centralną migawkę i krótkie czasy synchronizacji błysku? Jakieś jeszcze inne powody? Wiem, że miałeś Pentacona w komplecie z S180/2.8 i zamieniłeś na Mamiye.
    Nikon

Domyślnie

Nadaje się lepiej niż PSix ze względu na centralną migawkę i krótkie czasy synchronizacji błysku? Jakieś jeszcze inne powody? Wiem, że miałeś Pentacona w komplecie z S180/2.8 i zamieniłeś na Mamiye.
    Tak, centralna migawka w studio jest bardzo istotnym usprawnieniem - synchronizacja przy czasie 1/15, czy około 1/25 jak w psixie jest bardzo bardzo niedobra, zwłaszcza przy tak jasnym szkle jak sonnar - naświetlają się żarówki modelujące...
    Tak jak piszę, do studia Mamiya jest znakomita. W plener Pentax czy Pentacon - są mniejsze, lżejsze, no i sonnar jest niesamowity jeśli mu się da odetchnąć - w studio się marnuje :)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów