Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Wróbel i lis

Domyślnie Wróbel i lis

Niestety na 2 różnych zdjęciach

1.

Godzina tropienia... Zobaczyłem go przypadkiem, jakiś 500m dalej, ale udało mi się podejść na jakieś 40m. Niestety bliżej już się nie udało... :/

2.

Szaro, ciemno, ale udało mi się uchwycić wróbelka w locie

N70-300vr nie lubi braku słońca...
    Tak czy inaczej nauczyłem się dzisiaj, by WB ustawiać bez okularów z fotochromem na nosie (tyle lat z okularami itd, a dzisiaj spędziłem 5min myśląc co jest nie tak z ustawieniami - po prostu od 2 dni mam nowe szkła) i tego, że jednak bez "budy" szanse na dobre zdjęcie są bardzo przypadkowe.
    Ostatnio edytowane przez Revolut ; 23-01-2013 o 18:54 Powód: zły rozmiar zdjęć
    D90 + T17-50 2,8 VC + N 70-300VR

Domyślnie

Witam. Ten wróbelek to raniuszek. Zbyt centralnie.

Domyślnie

Jak dla mnie z tym ptaśkiem świetne. Może by tego lisa trochę wyciąć co by był większy

Wysłane z Tapatalk 2

Domyślnie

Raniuszek ładnie złapany, fajne tło, sam kadr w sobie raczej średni...
    Jeżeli chcesz robić zdjęcia z podchodu to zaopatrz się w dobre ubranie maskujące, bądź ogniskową 400-500mm na długim końcu

Domyślnie

Hehe, wróbel.. Uwielbiam te kulki z ogonem. Trochę szarawo, ale jak na podchód to bardzo ładnie. Gratuluję.
    M.

Domyślnie

Dziękuję za opinie Dopiero się uczę, tak więc każda uwaga jest dla mnie na wagę złota. Ciągle jednak mam problemy z kadrowaniem, które często jest nijakie.
    Zauważam to dopiero jak po kilku dniach oglądam zdjęcie i nie skupiam się już na tym co jest tematem - podczas obróbki po prostu wiem gdzie kierować wzrok, ignorując to co niepotrzebne na zdjęciu - i dopiero wtedy widzę, że zostawiłem sporo niepotrzebnego miejsca.

Bonusik z tego samego wyjścia:

3.

Nieco bardziej kolorowe i ostre, ale chyba za dużo bałaganu w tle?
    D90 + T17-50 2,8 VC + N 70-300VR

Uprawnienia umieszczania postów