Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: N 24mm + Polar

Domyślnie N 24mm + Polar

Witam

Czy Polar (HOYA Super HCM - 52 mm) będzie dawał na tym obiektywie winiete? Jeżeli tak to może dobrym rozwiązaniem będzie zakup polara na 62 i założenie go z przejsciówką 62>52. ? W ten sposób mam juz na nim założoną UV, więc przejsciówkę mam, tylko cena dobrego polara na 62 trochę odstrasza. co sądzicie.

Pozdrawiam

Domyślnie

Patrząc na stopkę wnioskuję ze chodzi o analoga. Niestety nie pomogę bo nie miałem na czym sprawdzić oczywiście na cyfrze winiety nie ma z filtrem 52mm (wersja HMC standardowa no slim). Po podpięciu do analoga w wizjerze winiety nie zauważyłem ale nie oznacza że nie wyjdzie na zdjęciach.
    Sony A5100 | SEL16 2.8 | Kiedyś: Nikon FX i stałek kilka który niepotrzebnie sprzedałem

Domyślnie

To może inaczej.
    W 70% przypadków będę przymykał ten obiektyw do f8 i bardziej, bo będzie mi zależeć na GO. Czy w tym przypadku jest dużo mniejsze prawdopodobieństwo "wspaniałych przyciemnionych rogów"

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

24 z filtrem nie powinna winietować, zwłaszcza z wąskooprawkowym np marumi WPC
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Mam polara B+W w oprawie Slim na tym samym obiektywie. Na moje oko nie winietuje. Przy f/8 winietowania ze świecą szukać

(edit: Oczywiście gwint 52 )

Uprawnienia umieszczania postów